دسته‌بندی نشده

آی‌تی (IT) دقیقاً چیست؟

IT

همان‌طور که گفتیم معادل انگلیسی این کلمه، ‌ عبارت Information Technology است که خود از ۲ بخش مجزا تشکیل شده…


آی‌تی (IT) دقیقاً چیست؟

همان‌طور که گفتیم معادل انگلیسی این کلمه، ‌ عبارت Information Technology است که خود از ۲ بخش مجزا تشکیل شده، Information به معنای اطلاعات و Technology به معنای فناوری، اما چگونه می‌توان یک تعریف ساده از IT ارائه کرد؟

به زبان ساده می‌توان آی‌تی را یک گرایش میان‌رشته‌ای معرفی کرد، یک فرد آشنا به آی‌تی یعنی فردی که با علم به رنام

یک متخصص آی‌تی باید توانایی کار با ابزارهای مختلف و متنوعی را داشته و از پس مدیریت آن‌ها بربیاید، شاید لازم باشد یک وب‌سایت برای سازمان خود طراحی کنید یا گزارش اطلاعات کارکنان را به مدیر خود ارائه کنید و یا حتی برنامه‌ریزی‌های مربوط به بخش فناوری شرکتتان را خود به‌تنهایی انجام دهید، باید به شما بگوییمIT یعنی زندگی در دنیای تکنولوژی و مدیریت!

در ادامه بیشتر جمله بالا را برای شما شرح خواهیم داد، اما بیایید با یک تعریف دقیق‌تر از ویکی‌پدیا نیز آشنا شویم:

همان‌طور که در این تعریف نیز مشاهده می‌کنید، کلمات پشتیبانی یا مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی، رایانه، نرم‌افزار و سخت‌افزار به چشم می‌خورد، پس تا اینجا می‌دانیم، کار در این حوزه چندان نیز آسان نبوده و سختی‌های خاص خود را دارد، اما چه چیزی این‌گونه افراد را به این حرفه علاقه‌مند کرده؟ شاید علاقه به دنیای فناوری و تکنولوژی با چاشنی مدیریت!

اگر به این حوزه علاقه‌مند نباشید به‌هیچ‌وجه نمی‌توانید در کسب‌وکار خود موفق بوده و به‌سرعت دلسرد خواهید شد، پس در اولین قدم به کاری که می‌کنید علاقه قلبی داشته باشید، مطمئناً شمایی که هم‌اکنون در سایت همیار آی‌تی هستید به دنیای فناوری و تکنولوژی علاقه‌مندید! این‌طور نیست؟

همان‌طور که گفتیم پردرآمدترین مشاغل دنیا با آی‌تی و تکنولوژی در ارتباط بوده و افراد زیادی در سرتاسر دنیا از این راه در حال کسب درآمد هستند.

انتخاب رشته فناوری اطلاعات برای تحصیل؟!

بسیاری از افرادی که قصد دریافت مدرک دانشگاهی دارند علاقه‌مندند در این رشته ادامه تحصیل داده و علاقه خود را در دانشگاه نیز دنبال کنند، هرچند در حال حاضر رشته مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی تدریس شده و گرایش جداگانه‌ای به نام فناوری اطلاعات وجود ندارد، اما درهرصورت تفاوتی نمی‌کند، دروس دانشگاهی این رشته و مهندسی نرم‌افزار تا حدود زیادی مرتبط بوده و گرایش آی‌تی (فناوری اطلاعات) بیشتر روی کاربر تکنولوژی و به‌کارگیری آن در کسب‌و‌کار و مدیریت تمرکز دارد.

لازم است بدانید برای موفقیت در رشته فناوری اطلاعات و یا کامپیوتر مهم‌ترین عامل علاقه و اشتیاق شما به دنیای فناوری و تکنولوژی است، چرا که مطالعه صرف دروس تئوری دانشگاه چندان برای شما کاربردی نخواهد بود و خود باید در این رشته مطالعه داشته و همواره دانش خود را به‌روز نگه دارید.

آیا برای کسب درآمد از آی‌تی باید رشته مرتبط داشته باشیم؟

پاسخ این سؤال خیر است، هرچند داشتن تحصیلات مرتبط می‌تواند به داشتن یک دید باز در این حوزه به شما کمک کند، اما اگر در زمینه دیگری نیز مشغول به فعالیت هستید نگران نباشید، دنیای آی‌تی به‌قدری گسترده است که هر کسی می‌تواند وارد آن شود، فقط کافی است به دنبال علاقه خود بگردید، از برنامه‌نویسی لذت می‌برید؟ به طراحی وب‌سایت علاقه دارید؟ دوست دارید تجارت الکترونیک یاد بگیرید و کسب‌وکار خود را به‌صورت آنلاین نیز در اختیار مشتریانتان قرار دهید؟ هرجا که باشید علم آی‌تی و فناوری اطلاعات به کمک شما خواهد آمد!

برخی از مشاغلی که می‌توانید در آنها فعالیت کنید عبارت‌اند از:

برنامه‌نویسی

طراحی وب‌سایت

مدیریت یک سایت

کار با شبکه‌های کامپیوتری

سیستم‌های اطلاعاتی سازمان

تجارت الکترونیک و راه‌اندازی کسب‌و‌کار

شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که چرا پایان این لیست را باز گذاشتیم؟ دنیای آی‌تی و فناوری به‌قدری بزرگ است که این لیست هرگز به پایان نخواهد رسید! اگر یک نگاه گذرا به مقالات و آموزش‌های سایت داشته‌ باشید با محتوای بسیار زیاد و متنوعی آشنا خواهید شد، این‌ها تنها بخش کوچکی از مباحث مرتبط با آی‌تی و فناوری هستند.

موفقیت در آی‌تی، چند کلمه از جنس تجربه…

شاید در اطرافیان خود افراد زیادی را دیده‌اید که در حرفه آی‌تی مشغول به کارند و به موفقیت‌هایی نیز در این زمینه رسیده‌اند، در ادامه قصد داریم نکات مهمی ‌را با هم مرور کنیم که اکثر متخصصین حرفه‌ای و شناخته‌شده در این رشته انجام داده و موفقیت‌های چشمگیری را کسب کرده‌اند، موفقیت‌های مالی، رشد کسب‌و‌کار، زندگی و… این تجربیات ارزشمند را از زبان خود این افراد با هم می‌خوانیم.

می‌دانستید امروزه اکثر مدیران و کارفرمایان در شرکت‌های مختلف به دنبال افرادی با رزومه‌های قوی می‌گردند؟ جالب است بدانید داشتن معدل عالی در این رشته، موفقیت شما را در یافتن شغل ایدئالتان تضمین نمی‌کند، بلکه مهم‌ترین عامل در استخدام شما داشتن رزومه قوی و آشنایی با ابزارهای موجود در این زمینه است.

 

 

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا