شبکه

سیستم‌عامل چیست؟

بطور کلی به نرم افزاری که کنترل و مدیریت سخت افزارهای یک کامپیوتر را به عهده دارد سیستم عامل یا همان OS(Operating System) گفته می شود.

سیستم عامل به عنوان یک رابط ما بین نرم افزارهای کاربردی و سخت افزارهای کامپیوتر قرار می گیرد و ارتباط میان این دو را بدرستی برقرار می نماید. اگر بخواهیم یک دسته بندی شبکه ای برای سیستم عاملها عنوان کنیم، آنها را به دو دسته Server OS , Client OS تقسیم می نماییم.

سیستم عاملهای Client مخصوص کاربران شبکه طراحی شده اند و امکاناتی که بر روی آنها قرار داده شده، برای افرادی که می خواهند از سرویسهای شبکه استفاده نمایند مناسب و کافی می باشد.

اما سیستم عاملهای Server به منظور سرویس دهی برای دیگر کامپیوترهای شبکه طراحی گردیده اند و دارای امکانات ویژه ای هستند که کامپیوترهای کلاینت فاقد آنها می باشند.

آیا از سیستم‌عامل Server می‌توان برای یک کامپیوتر کلاینت استفاده نمود؟

یک سیستم‌عامل Server تمامی امکانات یک سیستم‌عامل Client را دارا است و می‌تواند برای یک کاربر شبکه مورد قرار گیرد.

اما موضوعی که باعث می‌شود بر روی یک کامپیوتر کلاینت از Server OS استفاده نکنیم این است که هزینه تهیه License برای یک Server OS است. ازاین‌رو برای هر کامپیوتری در شبکه، OS مناسب خودش را انتخاب نموده و به مقدار نیاز آن هزینه License پرداخت می‌نماییم.

NOS(Network Operating System) چیست؟

NOS به سیستم‌عاملی گفته می‌شود که قابلیت استفاده از شبکه را داشته باشد و بتواند ارتباط میان کامپیوترهای مختلف در شبکه را مدیریت نماید.

NOSها چه خواصی دارند؟

یک NOS این قابلیت را دارد تا با کامپیوترهای دیگر در شبکه ارتباط برقرار نماید. از جمله قابلیتهایی که یک NOS در اختیار ما می دهد می توان مدیریت ترافیک و صف های اطلاعاتی را نام برد همچنین کنترل دسترسی چندین کاربره بر روی یک منبع (مثلاً یک فولدر) به عهده NOS می باشد.

از طرفی کنترل امنیت منابع موجود بر روی یک کامپیوتر نیز توسط NOS انجام می شود. اصطلاحاً می گوییم که این سیستم عامل ها Network-Aware می باشند؛ بدین معنی که از وجود شبکه آگاه بوده . می توانند امکان دسترسی به شبکه را برای کاربران فراهم سازند.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این رو هم ببین
بستن
دکمه بازگشت به بالا