VLAN چیست؟

Vlan مخفف کلمه Virtual Local Area Network می باشدvlan این امکان را به ما خواهد داد که شبکه را به بخش های متفاوت تقسیم بندی کنیم.

 

VLAN چیست؟

  Vlanمخفف کلمه Virtual Local Area Network می باشدvlan این امکان را به ما خواهد داد که شبکه را به بخش های متفاوت تقسیم بندی کنیم.

استفاده از vlan بندی در داخل شبکه را می توان به ۳ دلیل زیر مطرح نمود :

امنیت شبکه

بهینه سازی ترافیک شبکه

مدیریت آسان بین تمامی گروه ها

راه اندازی vlan در سوئیچ از اهمیت بالایی برخودار است، زیرا تمامی تجهیزات، همگی در داخل یک Broadcast Domain قرار دارند، که قطعا امنیت شبکه بسیار پایین خواهد آمد از این رو با راه اندازی vlan های مختلف شبکه دارای Broadcast Domain های مختلفی خواهد شد که باعث جلوگیری از هدر رفتن پهنای باند در شبکه خواهد شد.

اصولا vlan ها به دو دسته تقسیم بندی می شوند :

Normal Vlan ………. 1-1005

Extended Vlan ……….1005-4096

Vlan 1 به عنوان Default Vlan در سوئیچ تعریف شده است و قابلیت Delete کردن یا حذف شدن آن را نخواهید داشت و از vlan 2 تا ۱۰۰۵ را به عنوان vlan سیستمی معرفی شده است، یعنی برای اضافه کردن یا حذف کردن vlan از شماره ۲ تا ۱۰۰۱ آزاد است.

در مطالب آموزشی بعدی که در مورد VTP صحبت خواهیم کرد، خواهید دید که Extended vlan ها با VTP که Version 2 دارند Advertised نخواهد شد.

< Switch(config)# vlan < vlan-id
Switch(config-vlan)# name < name > Optina

نکته مهم : Configuration های مربوط به vlan در حافظه NVRAM ذخیره نمی شود، بلکه این اطلاعات در حافظه Flash ذخیره خواهد شد. در داخل Flash حافظه ای به نام vlan.dat وجود دارد که اطلاعات vlan در داخل آن ذخیره می شود .

آموزش های عصر شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *