سوئیچ غیرمدیریتی چیست؟

سوئیچ‌ها، نقش مهمی در شبکه‌های کامپیوتری دارند و برای ارتباط دستگاه‌هایی مانند کامپیوترها، به کار گرفته می‌شوند…

سوئیچ غیرمدیریتی چیست؟

سوئیچ‌ها، نقش مهمی در شبکه‌های کامپیوتری دارند و برای ارتباط دستگاه‌هایی مانند کامپیوترها، به کار گرفته می‌شوند. انواع مختلفی از سوئیچ‌ها وجود دارند که ما در این مطلب، سراغ سوئیچ غیرمدیریتی رفته و کاربردها و تفاوت‌های آن با سوئیچ‌های مدیریتی را بررسی کرده‌ایم. این سوئیچ‌ها، قابلیت پیکربندی ندارند و کاربرد آن‌ها با سوئیچ‌های مدیریتی، متفاوت است. در ابتدا، مفهوم و کاربرد سوئیچ در شبکه را به‌صورت اجمالی شرح داده‌ایم. با ما همراه باشید تا با سوئیچ‌های غیرمدیریتی و کاربرد آن‌ها، بیشتر آشنا شوید.

سوئیچ چیست؟

سوئیچ شبکه که سوئیچ اترنت نیز نامیده می‌شود، دستگاهی است که بسته‌های ورودی را دریافت کرده و آن‌ها را به مقصد خود در شبکه محلی (LAN) هدایت می‌کند. در واقع، یک سوئیچ، دستگاه‌های موجود در شبکه شما مانند کامپیوترها و چاپگرها و حتی سایر سوئیچ‌ها را به هم متصل کرده و آن‌ها را قادر می‌سازد با یکدیگر صحبت کنند. این دستگاه، در لایه پیوند داده (L2) یا لایه شبکه (L3) مدل OSI کار می‌کند. سوئیچ‌ها، در محیط‌های خانگی یا محیط‌های تجاری و برای موارد حرفه‌ای‌تر و در حالت کلی، در مکانی که نیاز است چندین دستگاه را به هم متصل کرد، استفاده می‌شوند. سوئیچ‌ها، با استفاده از کابل‌های اترنت به دستگاه‌های موجود در شبکه خود متصل می‌شوند. کابل‌های اترنت، کابل‌های فیزیکی هستند که از طریق پورت‌های اترنت به دستگاه‌ها متصل می‌شوند. سوئیچ‌ها، انواع مختلفی دارند که از لحاظ عملکرد با یکدیگر متفاوت هستند. ما در این مطلب، به بررسی سوئیچ غیرمدیریتی و تفاوت آن با سوئیچ مدیریتی خواهیم پرداخت.

سوئیچ غیرمدیریتی چیست؟

به عبارت ساده، سوئیچ غیرمدیریتی یا unmanaged switch، نوعی از سوئیچ است که قابل پیکربندی نیست. این نوع از سوئیچ، دستگاه‌ها را با پیکربندی ثابت که امکان تغییر در آن وجود ندارد، به یکدیگر متصل می‌کند. امکانات مدیریتی و امنیتی این سوئیچ‌ها بسیار محدود است. لازم به ذکر است که هیچ رابط وبی در این سوئیچ‌ها وجود ندارد، زیرا همان‌طور که گفته شد، قابل‌تنظیم یا پیکربندی نیستند. رایج‌ترین موارد استفاده از سوئیچ‌های غیرمدیریتی، اتصال کامپیوترها، دوربین‌های IP و کنترلرها در یک شبکه است.

سوئیچ غیرمدیریتی، از نظر عملکرد شبیه به هاب است، یعنی قادر به انتقال بسته‌های داده از یک پورت به پورت‌های دیگر است. با این تفاوت که سوئیچ، داده‌ها را مستقیماً به مقصد ارسال می‌کند، زیرا دارای جدولی از MAC آدرس‌ها است که به سوئیچ کمک می‌کند تا به خاطر بسپارد دستگاه مورد نظر در کدام پورت قرار دارد.

در این سوئیچ‌ها، مفهومی به نام VLAN وجود ندارد و همه دستگاه‌های متصل، متعلق به یک Broadcast domain هستند. سوئیچ‌های غیرمدیریتی، برای تعیین پارامترهایی مانند سرعت و داپلکس، از ویژگی autonegotiation در پورت‌های خود استفاده می‌کنند.

مزایای سوئیچ‌های غیرمدیریتی

سوئیچ‌های غیرمدیریتی، به‌اصطلاح Plug & Play هستند. نصب و راه‌اندازی آن‌ها بسیار ساده است؛ کافی است دستگاه‌ها را با کابل شبکه به سوئیچ متصل کنید تا شروع به کار کنند. در واقع، برای راه‌اندازی این سوئیچ‌ها، نیاز به افراد متخصص ندارید. همچنین، این سوئیچ‌ها قیمت مناسبی دارند؛ بنابراین، درصورتی‌که به ویژگی‌هایی که توسط سوئیچ مدیریتی ارائه می‌شود، احتیاجی ندارید، تهیه یک سوئیچ غیرمدیریتی می‌تواند انتخابی مناسب و مقرون‌به‌صرفه باشد.

تفاوت سوئیچ غیرمدیریتی و سوئیچ مدیریتی

در این بخش، تفاوت سوئیچ‌های مدیریتی و غیرمدیریتی را از لحاظ ویژگی‌ها، عملکرد، امنیت، قیمت و کاربرد، بررسی خواهیم کرد.

ویژگی‌ها

سوئیچ‌های غیرمدیریتی، دستگاه‌های ساده‌ای هستند که ویژگی‌های قابل پیکربندی ندارند. درحالی‌که، سوئیچ‌‌های مدیریتی، ویژگی‌های بسیاری ارائه می‌دهند که قابل پیکربندی هستند. برای مثال، این سوئیچ‌ها، شما را قادر می‌سازند تا تنظیمات LAN خود را مدیریت و پیکربندی کنید. همچنین، سایر ویژگی‌ها مانند افزونگی (redundancy) را ارائه می‌دهند که در صورت خرابی دستگاه یا شبکه، داده‌ها را کپی و بازیابی می‌کند.

عملکرد

سوئیچ‌های غیرمدیریتی را می‌توان بلافاصله راه‌اندازی کرده و شبکه را گسترش داد و نیازی به تنظیمات و تخصص خاصی برای راه‌اندازی آن‌ها نیست. با این حال، سوئیچ‌های مدیریتی، ویژگی‌های متفاوتی برای پیکربندی ارائه می‌دهند و برای پبکربندی این سوئیچ‌ها، باید از افراد متخصص در زمینه شبکه، کمک بگیرید.

امنیت

ویژگی‌های امنیتی مانند 802.1X authentication ،port security و private VLANs را می‌توان روی سوئیچ‌های مدیریت‌شده، پیکربندی کرد. درحالی‌که، سوئیچ‌های غیرمدیریتی، نمی‌توانند از آن‌ها استفاده کنند. در کل، سوئیچ‌های غیرمدیریتی، امنیت بسیار ابتدایی و پایه‌ای را ارائه می‌دهند.

قیمت

قیمت سوئیچ‌های غیرمدیریتی، بیشتر به تعداد پورت‌های آن بستگی دارد و قیمت سوئیچ‌های مدیریتی، بر اساس ویژگی‌های متفاوت آن، تعیین می‌شود. سوئیچ‌های غیرمدیریتی، ارزان‌تر هستند و آن‌ها را با پرداخت هزینه بسیار کمتری، می‌توانید تهیه کنید.

کاربرد

سوئیچ‌های غیرمدیریتی، بیشتر در شبکه‌های کوچک یا برای افزودن گروه‌های موقت به شبکه‌های بزرگ‌تر، مورداستفاده قرار می‌گیرند. این نوع از سوئیچ‌ها، برای نصب دوربین‌های IP و اکسس‌پوینت‌های وایرلس، مناسب هستند. این سوئیچ‌ها را می‌توانید برای افزودن پورت‌های بیشتر به شبکه نیز استفاده کنید. درحالی‌که، سوئیچ‌های مدیریتی برای کسب‌وکارها یا سازمان‌هایی با شبکه بزرگ یا برای آن‌هایی که از مراکز داده استفاده می‌کنند و به کنترل بهتری بر ترافیک درون شبکه‌شان نیاز دارند، مناسب‌تر هستند.

آیا شبکه شما یک سوئیچ مدیریتی احتیاج دارد یا غیرمدیریتی؟

باوجودآنکه یک کارشناس شبکه، بهتر می‌تواند سوئیچ مناسب با نیازهای شبکه شما را انتخاب کند، اما در حالت کلی، برای شبکه‌های کوچک خانگی یا دفتری، معمولاً کم پیش می‌آید که به سوئیچ مدیریتی احتیاج داشته باشید و سوئیچ غیرمدیریتی نیازهای شبکه را برآورده خواهد کرد. درحالی‌که، در شبکه‌های بزرگ با کاربران زیاد، برای مدیریت و کنترل بهتر، یک سوئیچ مدیریتی انتخاب مناسب‌تری خواهد بود.

توجه کنید که در کنار سایز شبکه، فاکتورهای دیگری نیز ممکن است در انتخاب سوئیچ مدیریتی یا غیرمدیریتی، مؤثر باشد. به‌عنوان‌مثال، امنیت ممکن است نقش مهمی در انتخاب شما داشته باشد. حتی اگر شبکه شما نسبتاً کوچک باشد، اما داده‌هایی که در شبکه منتقل می‌شوند، داده‌های حساسی باشند (داده‌های مشتری، جزئیات مالی و غیره)، سوئیچ‌های مدیریتی ممکن است مناسب‌ترین انتخاب باشند.

منبع:Shabakeh-mag

آموزش دوره CCNA 

 

آموزش های عصر شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *