دسته‌بندی نشده

کارت صدا چیست؟

1 39

. در این مقاله به شما توضیح خواهیم داد که کارت صدا چیست، چه کاری انجام می‌دهد و اینکه شما به دنبال چه مدل کارت صدایی باید باشید

 

کارت صدا چیست؟

اگر به دنبال انجام پادکست، صدابرداری استودیویی و یا استریم کردن هستید، در مورد ابزار صوتی خود کمی جدی تر از قبل خواهید بود و به تجهیزاتی حرفه ای تر نیاز خواهید داشت. در این مقاله به شما توضیح خواهیم داد که کارت صدا چیست، چه کاری انجام می‌دهد و اینکه شما به دنبال چه مدل کارت صدایی باید باشید که متناسب نیاز شما باشد.

میکروفون‌ها از قدیم صدایی که شما در جریان هوا ایجاد می‌کنید را دریافت می‌کنند و این سیگنال را به یک‌شکل موج آنالوگ الکتریکی تبدیل می‌کنند. برای اینکه این خروجی در کامپیوتر شما قرار بگیرد، باید به تعدادی ولتاژ جداگانه الکتریکی تبدیل شود که آن را سیگنال دیجیتال می‌نامند. میکروفون‌های یواس‌بی این پردازش را در درون خود انجام می‌دهند. میکروفون‌های استاندارد یک عدد اتصال‌دهنده با ورودی XLR را استفاده می‌کنند تا سیگنال آنالوگ الکتریکی را بسازند. برخی از میکروفون‌ها می‌توانند هر دو فرمت آنالوگ و دیجیتال را به‌صورت هم‌زمان ارائه دهند.

پس چگونه باید یک میکروفون XLR را به یک کامپیوتر متصل کرد؟ در اینجاست که شما به یک کارت صدا احتیاج خواهید داشت. کارت صداها در انواع یواس‌بی، تاندربولت و در برخی موارد و به‌ندرت در نوع فایروایر در بازار تجهیزات موسیقی وجود دارند.

کارایی کارت صدا چگونه است؟

کارت  صداها کاربردهای متفاوتی را ارائه می‌دهند. هم تبدیل آنالوگ به دیجیتال (ADC) و هم تبدیل دیجیتال به آنالوگ (DAC) از طریق کارت صدا صورت می‌گیرد و اکثرا چندین کانال برای انجام این کارها دارند. ساده‌ترین موارد کارت صداها، دارای یک یا دو ورودی برای ساز یا میکروفون هستند، دارای پری آمپلی‌فایر میکروفون هستند و یک خروجی استریو برای تغذیه اسپیکر مانیتورینگ و یا هدفون‌ها دارند. معمولاً طراحی کارت صدا به صورتی است که می‌توان به‌سادگی آن را در یک کیف کنار لپ‌تاپ خود قرار دهید.

هر کانال میکروفون باید بتواند فانتوم پاور ۴۸ ولت را برای میکروفون‌های کاندنسر ارائه دهد و دارای سوئیچ تغییر گین آن تا حداقل ۶۰ دسی‌بل باشد. از جمله امکانات دیگری که می‌تواند به کارت صدا اضافه شود تا قیمت آن را افزایش دهد، خروجی‌های اضافی هدفون، دیگر انواع خروجی از جمله RCA و MIDI و همچنین پلاگین‌های نرم‌افزاری همراه آن است. برخی از پری آمپلی‌فایرهای روی کارت صداها دارای ویژگی‌های پیشرفته‌ای از جمله فیلتر High-Pass ، پد کاهش‌دهنده میزان صوت ورودی برای منابع صوتی با صدای بلند، سوئیچ معکوس کردن فیز و سوئیچ انتخاب امپدانس ورودی هستند. بعضی از کانال‌های میکروفون دکمه‌هایی در کنارشان قرار می‌گیرد که اجازه دسترسی به تکنولوژی‌های شگفت‌انگیز از جمله تیوب، Air و iron را به شما می‌دهد.

حتی ساده‌ترین کارت صداها باید یک یا دو ورودی ساز با امپدانس بالا برای اتصال مستقیم‌سازهایی مانند گیتار و بیس را داشته باشند. ورودی و خروجی‌ها اضافی باید در سطح لاین باشند و با مبدل‌های بالانس TRS انجام کار می‌کنند.

اگر شما تعداد زیادی از منابع را به‌صورت هم‌زمان صدابرداری می‌کنید، مانند صدابرداری از درامز، شما به تعداد بیشتری ورودی آنالوگ از یک کارت صدای معمولی احتیاج خواهید داشت. اگر در آینده چنین برنامه‌ای دارید، و اگر دوست دارید که از گروه‌های موسیقی صدابرداری کنید، بسیاری از کارت صداها اجازه گسترش از طریق اتصال دهند با چندین ورودی و خروجی دیجیتال را می‌دهند.

شما به چه کارت صدایی احتیاج دارید؟

می‌دانیم که برخی از میکروفون‌ها خروجی یواس‌بی دارند. اگر شما می‌خواهید یک‌صدا را در لحظه ضبط کنید، میکروفون‌های یواس‌بی آن چیزی است که احتیاج دارید، و شاید اصلاً به کارت صدا احتیاجی نداشته باشید. اگر شما یک میکروفون با خروجی آنالوگ می‌خواهید، به خواندن ادامه دهید.

قبل از انتخاب یک کارت صدا باید این موارد را در نظر بگیرید:

۱- چند میکروفون به‌صورت هم‌زمان می‌خواهید استفاده کنید؟

۲- چند ورودی آنالوگ (مانند ساز) می‌خواهید به‌صورت هم‌زمان ضبط کنید؟

۳- چند لاین خروجی احتیاج دارید؟

۴- آیا باید قابلیت گسترش داشته باشد؟

۵- قابلیت حمل آن از چه اهمیتی برخوردار است؟

۶- تأخیر و منفعت‌های داشتن اتصال تاندربولت.

نمی‌خواهیم شما را با اعداد سمپل ریت‌ها و عمق بیت (Bit-Depth) گیج کنیم. فقط این موضوع را به‌سادگی در نظر داشته باشید که کارت صدای شما حداقل باید ۲۴ بیت و ۴۸ کیلوهرتز به بالا را پشتیبانی نماید.

 

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا