شبکه

انواع Administrative Distanc

Administrative Distance

بیشتر پروتکل‌های مسیریابی برای خود یک ساختار Metric و الگوریتم خاص دارند که شاید اصلاً با پروتکل‌های دیگر تناسبی نداشته باشد


 بیشتر پروتکل‌های مسیریابی برای خود یک ساختار Metric و الگوریتم خاص دارند که شاید اصلاً با پروتکل‌های دیگر تناسبی نداشته باشد. در شبکه‌ای که از چندین پروتکل مسیریابی مختلف استفاده می‌شود، تبادل اطلاعات در خصوص مسیرهای موجود و همچنین قابلیت تشخیص بهترین مسیر از بین چندین پروتکل مسیریابی موجود مهم‌ترین اولویت است.

Administrative Distanc قابلیتی است که روترها با استفاده از آن می‌توانند بهترین مسیر در میان دو یا چندین شبکه‌ای که از پروتکل‌های مسیریابی مختلف استفاده می‌کنند برای رسیدن به یک مقصد مشخص را بیابند.

Administrative Distance در واقع میزان reliability یا قابلیت اعتماد به یک پروتکل مسیریابی را تعیین می‌کند. هر یک از پروتکل‌های مسیریابی موجود با استفاده از مکانیزم Administrative Distance از نظر سطح reliability یا قابلیت اعتماد اولویت‌بندی می‌شوند و به هر کدام از آنها یک مقدار یا Value اختصاص پیدا می‌کند.

Routerها از کجا بهترین مسیر را پیدا می‌کنند؟

پارامتر Administrative Distance اولین شرطی است که یک Router زمانی که دو پروتکل مسیریابی مختلف، اطلاعات مسیریابی مربوط به یک مقصد مشخص را ارائه می‌کنند، برای پیداکردن بهترین مسیر از بین این دو یا چند پروتکل مسیریابی بررسی می‌کند.

Administrative Distance در واقع معیاری برای درست بودن و موثق بودن مبدأ اطلاعات مسیریابی است، نکته مهم در Administrative Distance این است که Local Significance است؛ یعنی اهمیت و معنی آن فقط روی همان روتر معتبر است و با Update شدن Routing به روترهای دیگر Advertise نمی‌شود.

هر چقدر مقدار یا Value ای که به پروتکل در Administrative Distance داده می‌شود کمتر باشد به معنی این است که پروتکل موردنظر قابل‌اعتمادتر است، برای مثال اگر یک‌روتر یک Route به یک شبکه مشخص دریافت کند که در آن هم پروتکل OSPF با Administrative Distance پیش‌فرض ۱۱۰ وجود داشته باشد و هم IGRP با Administrative Distance پیش‌فرض ۱۰۰، روتر موردنظر ما مسیری که IGRP به آن معرفی می‌کند را به دلیل Reliability بیشتر انتخاب می‌کند و این بدین معناست که روتر نسخه Route مربوط به IGRP را در Routing Table خود اضافه می‌کند.

اگر به هر دلیلی شما موفق به دریافت اطلاعات مربوط به IGRP نشدید (مثلاً روتر در آن لحظه خاموش شده باشد) نرم‌افزار به‌صورت خودکار اطلاعات مربوط به مسیرهایی که OSPF ایجاد کرده است را استفاده می‌کند تا زمانی که اطلاعات IGRP مجدداً در دسترس باشند.

مقادیری که به‌عنوان Value به پروتکل‌های مختلف به‌صورت پیش‌فرض داده می‌شود از عدد ۰ تا ۲۵۵ متغیر است، عدد ۰ بالاترین اولویت و به معنای بالاترین Reliability و عدد ۲۵۵ به معنای پایین‌ترین حد Reliability است.

جدول زیر لیست مقادیر Administrative Distanceهای پیش‌فرض پروتکل‌هایی است که سیسکو از آنها پشتیبانی می‌کند:

بررسی قابلیت Administrative Distance

اگر مقدار ۲۵۵ باشد روتر مبدأ ای که route از آنجا وارد شده است را باور نمی‌کند و در routing table خود این route را ایجاد نمی‌کند.

اگر بخواهید اولویت‌های این پروتکل‌ها را در Administrative Distanceها تغییر دهید باید به‌صورت دستی مقادیر پیش‌فرض را عوض کنید.

برای مثال اگر شما routeهایی در شبکه‌ها دارید که از پروتکل RIP استفاده می‌کنند که دارای Administrative Distance پیش‌فرض ۱۲۰ است و هم‌زمان در شبکه‌ای دیگر از پروتکل IGRP استفاده می‌کنید که دارای Administrative Distance پیش‌فرض ۱۰۰ است، به‌صورت پیش‌فرض روتر نیز سعی می‌کند تمامی مسیرهای ممکن را از IGRPها عبور دهد، اگر می‌خواهید مسیر موردنظر شما از RIP بگذرد باید یا به‌صورت دستی Administrative Distance مربوط به RIP را به زیر ۱۰۰ کاهش دهید و یا Administrative Distance مربوط به IGRP را از ۱۲۰ بالاتر ببرید تا این امکان برای شما فراهم شود.

 

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این رو هم ببین
بستن
دکمه بازگشت به بالا