Vmware چیست و چه کاربردهایی دارد؟
گاهی ممکن است بخواهید برنامه جدیدی را در شبکهتان راهاندازی کنید و برای این کار نیاز به یک یا چند سرور جدید دارید. ممکن است شرکتی که این برنامه را به شما میفروشد از شما بخواهد یک سرور اختصاصی برایش فراهم کنید و یا خود شما بهخاطر نگرانی از این که نرمافزار جدید با نرمافزارهای قبلیتان تداخل ایجاد نکند، بخواهید سرورهای آنها را از هم جدا کنید. برای خرید سرورهای جدید هزینه باید کرد و احتمالاً باید مدت زیادی صبر کنید تا این بودجه تأمین شود. اما آیا میدانید که شما سرورهایی دارید که در حال کارکردن با تنها ۵ تا ۱۵% از قدرت واقعی خود هستند؟
دنیای فناوری برای حل چنین مشکلی، مجازیسازی را ارائه داده و با استفاده از روش مجازیسازی سرور خواهید توانست بدون خرید سختافزار و سرور جدید، نرمافزار و برنامه موردنظرتان را نصب کنید. برای آشنایی بیشتر با مجازیسازی و مزایای آن، مقاله “مجازیسازی چیست و چه مزایا و انواعی دارد” را مطالعه کنید و برای آشنایی بیشتر با مجازیسازی سرور، مقاله “مجازیسازی سرور چیست و چگونه کار میکند؟” را بخوانید.
مجازیسازی سرور با VMware چیست؟
بهعنوان یک متخصص شبکه حتماً با وی ام ویر و مجازیسازی آشنا هستید و حتی برای این که بدانید مجازیسازی دقیقاً چه کاری انجام میدهد، احتمالاً یک نسخه از VMware Workstation را روی ویندوز خودتان نصب کردهاید و با آن آشنایی پیدا کردهاید. اما بیایید کمی وسیعتر به این موضوع نگاه کنیم. جایی که تعداد سرورها بسیار زیاد هستند مواردی مانند سرعت، زمان دردسترسبودن یک سرور و سرویسهای آن، زمان بکآپگیری و Restore کردن، میزان مصرف برق، چگونگی خنک نگهداشتن سرورها، فضای لازم برای نگهداری سرورها، استفاده از حداکثر توانایی سرورها و بسیاری موارد دیگر برای شما اهمیت پیدا میکند.
تکنولوژی مجازی سازی VMware مبتنی بر معماری x86 و bare-metal Hypervisor ESX/ESXi است. با راهاندازی مجازیسازی سرور با VMware، هایپروایزر روی سرور فیزیکی نصب میشود و چندین ماشین مجازی و VM میسازد که روی این سرور اجرا میشوند. هر VM میتواند سیستمعامل خودش را داشته باشد؛ یعنی چندین سیستمعامل روی یک سرور فیزیکی میتواند اجرا شود. منابع سرور مانند شبکه و رم، بین تمام VMهای این سرور، به اشتراک گذاشته میشود. در سال ۲۰۱۹ قابلیت جدیدی به VMware اضافه شد که با آن، هایپروایزر میتواند حجمهای کاری متمرکز را اجرا کند. چنین حجمهای کاری ای با تیم زیرساخت و تیم DevOps قابلمدیریت است.
محصولات و انواع VMware
محصولات VMware در زمینه مجازیسازی، شبکه و ابزارهای مدیریت امنیت، نرمافزار ذخیرهسازی و نرمافزار دیتاسنتر نرمافزار محور (SDDC) است. اولین محصول VMware با نام VMware Workstation در سال ۱۹۹۹ ارائه شد و سپس در سال ۲۰۰۱، محصول دوم با نام VMware ESX عرضه شد.
مدیران و کارشناسان بیش از ۳ میلیون شبکه بزرگ دنیا، استفاده از نرمافزارهای تولیدی شرکت VMware که آخرین و کاملترین محصول آن vSphere است را انتخاب کردهاند. اولین فرقی که این نرمافزار (ESX Server) با نسخه Workstation خود دارد این است که بهصورت مستقیم روی سختافزار شما نصب میشود و دیگر نیازی به یک OS رابط نیست. این موضوع باعث افزایش ۷۰درصدی سرعت کارکرد میشود. در ادامه با این محصولات بیشتر آشنا میشوید.
محصولات VMware در زمینه کلود، مرکز داده و دسکتاپ ارائه شده که در ادامه به آنها میپردازیم.
محصول VMware Workstation و VMware Fusion
مجازیسازی در دسکتاپ شخصی را میتوان با محصول VMware Workstation و VMware Fusion انجام داد.
محصول VMware Workstation اولین محصولی است که تابهحال تولید شده و میتواند VMها را مستقیماً روی لپتاپ یا دسکتاپ ویندوزی یا لینوکسی، ایجاد و اجرا کند. این NMها همزمان روی ماشین فیزیکی اجرا میشوند. هر ماشین مجازی دارای سیستمعامل خودش است؛ مثلاً ویندوز یا لینوکس و به کاربران امکان اجرای ویندوز را روی ماشین لینوکس یا برعکس، به طور همزمان میدهد.
نرمافزار VMware Fusion، نرمافزاری همانند VMware Workstation است که سیستمعامل ویندوز یا لینوکس را روی کامپیوترهای Mac مجازیسازی میکند.