DNS Server چگونه کار میکند؟
دیاناس سرورها از طریق (پروتکلهایی در) شبکههای خصوصی با یکدیگر در ارتباط هستند. DNS سرور سیستمی دارای دیتابیسی جامع است. تنها 13 سرور اصلی که در بالا گفته شد
DNS Server چگونه کار میکند؟
DNS Server چگونه کار میکند؟
دیاناس سرورها از طریق (پروتکلهایی در) شبکههای خصوصی با یکدیگر در ارتباط هستند. DNS سرور سیستمی دارای دیتابیسی جامع است. تنها 13 سرور اصلی که در بالا گفته شد دارای Database کامل از نامها و آدرسها میباشند. تمامی DNS Serverهایی که در ردههای پایینتر این سلسله مراتب قرار دارند، دارای میزان مشخصی نام و آدرس از دیتابیس کل میباشند.
اکثر DNS Serverهایی که در مراتب پایینتر قرار دارند، مالکیتشان با ISPها و کسبوکارهای بزرگ است. برای مثال گوگل دارای DNS Serverهای مختلفی در نقاط مختلف دنیاست که توسط آن آدرسهای Google.com، Google.co.uk و سایر دامنههایش را مدیریت میکند. ISP مورداستفاده شما نیز که ارائهدهنده سرویس اینترنت به شما است، دارای DNS Serverهایی بهعنوان بخشی از سیستم راهاندازی اینترنتتان است.
نحوه کارکرد سرورهای دیاناس بر اساس معماری «شبکه client/server» است. مرورگر شما بهعنوان DNS Client شناخته میشود که به آن DNS Resolver نیز گفته میشود. به هنگام بازدید وبسایتها، وظیفه این DNS Client ارسال درخواست به سرویسدهنده اینترنت شما (ISP شما) است.
هر زمان یک DNS Server از سمت یک Client Server مانند مرورگرتان درخواستی دریافت میکند که اطلاعات موردنظر Client Server در دیتابیسش موجود نباشد، خود آن DNS Server نیز نقشش بهصورت موقت به DNS Client تغییر میکند و از طرف DNS Client اول که مرورگر است، همان درخواست را به سمت DNS Server ردهبالاتر خود در این زنجیره و سلسلهمراتب ارسال میکند. این عمل تا جایی ادامه پیدا میکند تا سرانجام در دیتابیس یک DNS Server سطح بالا اطلاعات موجود باشد و در اختیار DNS Client قرار گیرد. پس در این لحظه DNS Server ردهبالاتری که اطلاعات IP و نام موردنظر در دیتابیسش موجود است، آن را به DNS Server سطح پایینتر خود میدهد و این مورد تا زمان در اختیار قرارگرفتن اطلاعات به DNS Client نخست ادامه پیدا میکند.