HSRP چیست؟
HSRP مخفف کلمه Hut Standby Routing Protocol می باشد. امروزه ما می خواهیم در شبکه ۲ تا Gateway داشته باشیم، ولی می توانیم به Client هایمان ۲ تا IP Default Gateway بدهیم چون Client از یکی استفاده می کند، بنابراین کاری که باید انجام دهیم روی Client ها نمی باشد بلکه باید روی Gateway ها انجام بدهیم.
به کمک یک Protocol قدیمی، که مربوط به شرکت سیسکو می باشد می توانیم این کار را انجام دهیم. با استفاده از این Protocol، می توانیم دو تا Router را برای یک Ip Gateway راه اندازی کنیم، همان IP که دستی به عنوان Default Gateway به Client ها می دهیم یا به DHCP گفته می شود که آن IP را به عنوان Default Gateway به Client ها بدهد، این پروتکل بنام HSRP می باشد.
State های مختلف Router در داخل پروتکل HSRP به این صورت می باشد که وقتیRouter ها همدیگر را شناسایی می کنند با Packet های Initial ،listen ،Speak ،Standby ،Active شروع به ارتباط می کند تا یکی از Router ها Standby و دیگری Active شود.
به صورت پیش فرض Priority عدد ۱۰۰ روی Interface ها برای هر Router در HSRP Group در نظر گرفته شده است، ولی اگر بخواهیم روی یک Router حتما Active بشود باید Priority آن را زیاد تر کنیم.
نکته : قانون پیش فرضی در HSRP وجود دارد که اگر Active Router انتخاب شود و بعدا روتر دیگری با Priority بیشتر وارد این گروه شود، آن را انتخاب نخواهد کرد و آن Router جدید Active Router نخواهد بود، مگر اینکه Preemption را در HSRP فعال کنیم.
Preemption باعث خواهد شد اگر یک روتر با Priority بالاتری وارد گروه شد بتواند نقش Active را برای خودش پس بگیرد. HSRP دارای ۲ تا Version می باشد :
- HSRP v1
- HSRP V2
بصورت پیش فرض HSRP از Version 1 استفاده می کند و شماره گروه از ۰ تا ۲۵۵ و در Version 2 شماره گروه از ۰ تا ۴۰۹۵ می باشد. IP Multicast در v1 از ،۲۲۴.۰.۰.۲ و در v2 از IP ،۲۲۴.۰.۰.۱۰۲برای تبادل اطلاعات در Router استفاده می شود.