این روزها موضوع استخراج و معاملاترمزارزهابه یکی از داغترین اخبار روزانه تبدیل شده و البته نگرانیهای فراوانی در خصوص وضع قوانین جدید در این حوزه وجود دارد.
پس از فعالیت چندین ساله درگاههای معاملاتی و صرافیهای آنلاین ارزهای دیجیتال، با افزایش گرایش به این بازار در کشور، مسئولین دولتی به یکباره تصمیم بر مقابله با بازار رمزارها گرفته و به ویژه رئیس بانک مرکزی اعلام کرد کههرگونه معامله در حوزه رمزارزها ممنوع است.
به گزارش آیتی رسان طبق گفتههای اخیر چند تن از مسئولین، استخراج کنندگان ارز دیجیتال میتوانند از ارز خود تنها در راه واردات استفاده کنند و دیگر معاملات حوزه رمزارزها ممنوع است، البته به نظر نمیرسد این سخنان به طور رسمی و قانونی اجرا شود، روز گذشته مشاور اقتصادی مجلس در جلسهای که با فعالان حوزه رمزارزها داشت، این اطمینان را ایجاد کرد کهمجلس به دنبال قانونی کردن فعالیت در این بازار استو قوانین حوزه رمزارزها با کمک خود فعالان این حوزه تبیین خواهد شد.
اما همچنان بحث برخورد با ماینرها یا استخراج کنندگان غیرقانونی ارزهای دیجیتال پا برجاست، یکی از مهمترین دلایل تمایل سودجویان به ماینینگ غیرقانونی ارز دیجیتال، نبود قوانین شفاف در این حوزه است که به افزایش بازیگران غیرمجاز این حوزه کمک میکند. در این خصوص متولیان صنعت برق کشور هشدارهای متعددی به ماینرهای غیر مجاز دادهاند و بسیاری از این مراکز شناسایی و پمپ شده است.
روز گذشته مصطفی رجبی، سخنگوی صنعت برق کشور به ماینرهای غیر قانونی که در منازل خود به استخراج ارزهای دیجیتال مشغول هستند، مجددا هشدار داد. با اعلام رجبی در صورت شناسایی ماینرهای غیرمجاز، جریمههای سنگینی برای این افراد در نظر گرفته میشود و تجهیزات آنها نیز ضبط و تحویل مراجع قضایی خواهد شد.
سخنگوی صنعت برق با تاکید بر آسیبهایی که ماینرهای غیر مجاز به شبکه برق وارد میکنند، هشدار داد: با نصب تجهیزات استخراج در منازل، به شبکه برق منطقه و ساختمانهای همسایه خسارت وارد میشود، ما در صورت شناسایی این افراد برق واحد را بر اساس نرخ برق صادراتی که رقم بسیار بالایی دارد، محاسبه خواهیم کرد.
رجبی با اشاره به ارائه مجوز به متقاضیان استخراج رمزارز به صورت قانونی گفت: افراد میتوانند در مزارع یا شهرکهای صنعتی نسبت به راهاندازی مراکز استخراج ارز دیجیتال اقدام کنند، به این شکل نرخ برق آنها به صورت مشخص و بدون یارانه خواهد بود.