هوش تجاری چابک چیست و چه کاربردی دارد؟
چابکی در هوش تجاری یک فرایند مستمر و تکرارپذیر است و در آن تولید یکباره صورت نمیگیرد. مدیران و رهبران همواره نیاز به اطلاعات دقیق و به موقع از سازمانهای خود دارند که هوش تجاری این مهم را برآوره میسازد.
به گزارش شبکه – مگ
هوش تجاری چابک چیست؟
هوش تجاری چابک (BI) با الگوبرداری از توسعه نرمافزاری چابک برای پروژههای هوش تجاری زمان ارزش آفرینی و اثربخشی پروژههای هوش تجاری در سازمان را به نسبت متدولوژیهای سنتی کاهش میدهد و به سرعتِ تطبیق پروژه با تغییرات نیازمندیها و بومیسازی آن کمک میکند. مرکز تحقیقات فارستر هوش تجاری چابک را به عنوان یک رویکرد همگرا و ترکیبکننده فرایندها، متدولوژی ها، ابزارها و تکنولوژیها به منظور بهبود تطبیقپذیری و عکس العمل مناسب در مقابل تغییرات کسبوکار و نیازمندیهای رگولاتوری در تصمیمگیریهای استراتژیک، تاکتیکی و عملیاتی، تعریف کردهاست. تحقیقات انجام شده نشان می دهند سازمانهایی که بیشتر از توسعه هوش تجاری به روش چابک استفاده میکنند، محتملا فرایندهای تضمینکننده موفقیت در کسب و کار را خواهند داشت. موفقیت اجرای چابکی در هوش تجاری به شدت بستگی به مشارکت کاربر نهایی و همکاری مداوم بین فناوری اطلاعات و کسب و کار دارد.
هوش تجاری چابک چه معیارهای کلیدی دارد؟
چارچوب بلوغ ردهبندی آبِردن از سه معیار کلیدی عملکرد برای تشخیص کارایی هوش تجاری در هر صنعت استفاده میکند:
در دسترس بودن به موقع اطلاعات مدیریت – فناوری اطلاعات باید بتواند اطلاعات درست و دقیق را به موقع به مدیران کسب و کار برای تصویب تصمیمات صحیح ارائه دهد. این معیارِ اندازهگیری کارایی،در اختیار بودن اطلاعات در دورههایی که میبایست اطلاعات به دست کاربر برسد را رصد میکند.
متوسط زمان مورد نیاز برای اضافه کردن یک ستون به یک گزارش موجود – گاهی اوقات برای دیدن اطلاعات موردنیاز، ستونهای جدید باید به گزارش موجود اضافه شود. “اگر اطلاعات در زمان لازم برای پشتیبانی از تصمیمگیری در دسترس نباشد، اطلاعات هیچ ارزش مادی ندارد. این معیار اندازهگیری، کل زمان سپری شده مورد نیاز برای تغییر یک گزارش موجود را با اضافه کردن یک ستون اندازهگیری میکند“.
متوسط زمان مورد نیاز برای ایجاد یک داشبورد جدید – این معیار اندازهگیری، زمان مورد نیاز برای دسترسی به هر اطلاعات جدید یا به روزرسانی را بررسی میکند و کل زمان سپری شده مورد نیاز برای ایجاد یک داشبورد جدید را اندازهگیری میکند.
پنج مرحله برای هوش تجاری چابک
هوش تجاری چابک از پنج مرحله زیر ساخته شده است:
متدولوژی توسعه چابک: نیاز به چابکی، فرایند تکرار شونده که زمان ارائه نیازهای هوش تجاری بازار را با کوتاه کردن جرخههای توسعه، کاهش میدهد..
متدولوژی مدیریت پروژه چابک: برنامهریزی مستمر و اجرا. برنامهریزی در ابتدای هر دوره انجام میشود، نه مانند پروژههای سنتی یک بار در ابتدای پروژه . در پروژه چابک، محدوده را میتوان هر زمانی در طول مرحله توسعه تغییر داد.
زیرساخت چابک: سیستم باید قابلیت مجازیسازی و مقیاسپذیری افقی را داشته باشد. این موضوع باعث انعطافپذیری تغییرات راحت در سطح زیرساخت میشود و میتواند مدل استخراج, تبدیل, بار, (ETL) را در زمان مناسب به روز نگاه دارد.
فضای ابری و هوش تجاری چابک: بسیاری از سازمانها اکنون در حال استفاده از فناوری فضای ابری له دلیل جایگزینی ارزان تر برای ذخیره و انتقال دادهها هستند. شرکتهایی که در مراحل ابتدایی خود از اجرای هوش تجاری چابک استفاده میکنند باید فناوری فضای ابری را در نظر بگیرند زیرا سرویسهای فضای ابری اکنون میتوانند از نرمافزار BI و ETL در ابر پشتیبانی کند.
فناوری اطلاعات سازمان و هوش تجاری چابک : برای دستیابی به چابکی و حداکثر اثربخشی، نه تنها تیم فناوری اطلاعات باید با کسب و کار ارتباط برقرار کند، بلکه باید به مشکلات تجاری نیز توجه کند و یک تیم قوی و یکپارچه داشته باشد.
چرا مدل هوش تجاری چابک استفاده می شود؟
هوش تجاری چابک به دلایل مختلفی نظیر ورود اطلاعات با دقت، تثبیت دادهها و سازگاری، جمعآوری اطلاعات از حوزههای مختلف، آمادهسازی دقیق اطلاعات، تحویل اطلاعات به موقع بودن، تجزیه و تحلیل اطلاعات و دستیابی به اطلاعات همسو استفاده میشود.
آمارها نشان میدهند بهطور معمول 7 روز طول میکشد تا دادهها به کاربر نهایی برسد (به موقع بودن). علاوه بر این، امکان انجام پرس و جوی متقابل پایگاه داده در 70٪ از اطلاعات شرکت (محدوده) امکانپذیر نیست. 65٪ از زمان، مدیران اطلاعات مورد نیاز خود را (مناسب) دریافت نمیکنند. 60٪ از زمان، کاربران نمیتوانند تجزیه و تحلیل آنلاین فوری را از آنها دریافت کنند (تجزیه و تحلیل). 75٪ از منابع جدید کلیدی اطلاعاتی که در سطح وب قرار دارند، در طول سال به کاربران منتقل نمیشود (چابکی).
در مجموع نتیجهگیری میشود که اضافه کردن چابکی به اطلاعات کسب و کار موجود، مشکلات را به حداقل میرساند. سازمانها به آرامی تلاش میکنند کل فرایندهای سازمان را به روششناسی و توسعه چابک تبدیل کنند. هوش تجاری چابک نقش بزرگی در موفقیت شرکت ایفا خواهد کرد، زیرا “بر ادغام با توسعه سریع و نوآوری” تأکید دارد.
بهبود چابکی هوش تجاری
عوامل متعددی وجود دارد که بر موفقیت چابکی هوش کسب و کار تأثیر میگذارد.
ورود اطلاعات
20٪از دادهها نادرست است و حدود 50٪ ناسازگار است و این تعداد با نوع جدید داده افزایش می یابد. پردازشها باید مجدداً بررسی و اصلاح شوند تا خطاهای ورود دادهها به حداقل برسد.
تثبیت اطلاعات
اغلب شرکتها دارای فروشگاههای چندگانه هستند و اطلاعات در فروشگاههای چندگانه مختلف پراکنده هستند. “تئوری چابکی بر کشف خودکار هر منبع داده جدید و ارتقاء خودکار مخازن ابرداده بهطور خودکار اطلاعات جدید تکیه دارد.”
گردآوری اطلاعات
یک فرایند برای جمعآوری تعداد زیادی از منابع داده و نمایش گزارش خلاصهای از آنها است. پردازش تحلیلی آنلاین (OLAP) یک نوع ساده از ابزار گرداوری اطلاعات است که معمولاً استفاده میشود.
ارائه اطلاعات
یکی از مهمترین وظایف هوش تجاری چابک این است که دادههای مناسب را در زمان مناسب به فرد مناسب ارسال کند. دادههای تاریخی نیز باید برای مقایسه عملکرد فعلی با گذشته حفظ شود.
تجزیه و تحلیل اطلاعات
یکی از بزرگترین مزایای هوش تجاری چابک در بهبود تصمیمگیری کاربران آن است. هوش تجاری چابک باید بر روی ابزارهای تجزیه و تحلیل تمرکز کند که فرایند عملیاتی یا پیشرفت محصول جدید را بهبود بخشد. رویکرد هوش تجاری چابک موجب صرفه جویی در پول، زمان و منابع مالی شرکت خواهد شد که در غیر این صورت برای ساخت یک انبار داده سنتی با استفاده از روش آبشاری صرفه جویی نخواهیم داشت.
چک لیست چابکی در هوش تجاری
یک تیم از توسعه دهندگان و نمایندگان کسب و کار باید همکاری کنند
همکاران ذینفع کسب و کار یا همکاران فنی خود را برای نشان دادن کسب و کار انتخاب کنید
شناسایی و اولویت بندی داستانهای کاربر مناسب و یا الزامات برای ارجاع در طول یک پروژه اولیه
ارزیابی انواع ابزار ارائه هوش تجاری چابک که میتوانند با انبار دادههای موجود و محیط هوش تجاری شما یکپارچه شوند
آغاز فرایند تکرار توسعه
مزایای استفاده از هوش تجاری چابک
هوش تجاری چابک کاربران خود را به سمت هوش تجاری سلف سرویس سوق میدهد. هوش تجاری چابک به سازمان ها انعطافپذیری در شرایط تحویل، پذیرش کاربر وبازده سرمایهگذاری را پیشنهاد میکند.
سریع تر در تحویل
با استفاده از روش چابک، محصول در چرخه توسعه کوتاهتر با چندین تکرار تحویل داده میشود. هر تکرار یک نرمافزار کاری است و میتواند برای تولید مستقر شود.
افزایش پذیرش کاربر
در یک محیط توسعه پایدار، فناوری اطلاعات و کسب و کار با هم (اغلب در همان اتاق)، نیازهای کسب و کار را در هر تکرار بهبود میبخشد. “این باعث میشود پذیرش کاربر را با توجه به نیازهای متداول کاربر حرفه ایِ غیر فنی، افزایش دهد و منجر به تعامل با کاربر نهایی شود و موجب افزایش نرخ پذیرش کاربر گردد“
افزایش بازده سرمایهگذاری
سازمانها میتوانند به افزایش نرخ بازده (ROI) به علت چرخههای توسعه کوتاهتر دست یابند.