شبکه

مجازی سازی چیست؟

MajaziSazi

مجازی یا همان Virtualization یا عنوان یکی از تکنیک‌های برجسته و کارآمد در شبکه، امروزه نقش بسزایی را در دنیای ICT ایفا می‌نماید و به طور چشمگیری موردتوجه مدیران شبکه قرار گرفته است…

 

 

 

مجازی‌سازی

مجازی یا همان Virtualization به‌عنوان یکی از تکنیک‌های برجسته و کارآمد در شبکه، امروزه نقش بسزایی را در دنیای ICT ایفا می‌نماید و به طور چشمگیری مورد توجه مدیران شبکه قرار گرفته است. به گونه ای که امروزه بعنوان یک علم و تخصصی شناخته شده جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است. در این بخش به توضیحی مختصر در خصوص مرتبط با این موضوع می‌پردازیم.

کامپیوترهای مجازی (Virtual Machines)

امروزه کامپیوترهایی با قدرت سخت افزاری بسیار بالا، این امکان را دارند که به صورت همزمان سرویسهای متعددی را میزبانی نمایند و به عنوان یک کامپیوتر سرور، بار بسیار زیادی را در شبکه متحمل شوند. از این رو، طراحان و متخصصان علم شبکه بر آن شدند تا از یک کامپیوتر با قدرت سخت افزاری بالا، بعنوان چندین کامپیوتر استفاده نمایند. بدین صورت که یک کامپیوتر بعنوان میزبان (HOST) ، چندین کامپیوتر مجازی را بصورت میهمان (Guest) در خود نگهداری می نماید. فرآیند بوجود آمدن یک کامپیوتر مجازی بدین صورت می باشد که ئر یک کامپیوتر فیزیکی یا همان Host، از سخت افزارهای مجود برای یک کامپیوتر جدید استفاده می شود؛ از جمله NIC , VGA , HDD , RAM , CPU … می گوییم. یک Virtual Machine می تواند بعنوان یک کامپیوتر سرویس دهنده در شبکه قرار گیرد برای بوجود آوردن کامپیوترهای مجازی، نیاز به نرم افزار مخصوص این امر می باشد که نوعی Emulator معادل ساز می باشد. Emulator ها بر خلاف Simulator ها فقط شبیه ساز نیستند و این توانایی را دارند تا بصورت کاملاً واقعی، خروجی های مورد دلخواه ما را ارائه دهند.

توجه

برخی از ویرایش‌های پیشرفته نرم‌افزارهای Virtualization، این امکان را دارند تا از سخت‌افزارهای چندین کامپیوتر برای ایجاد یک Virtual Machine استفاده نمایند تا یک کامپیوتر مجازی باقدرت بسیار بالا به وجود بیاورند.

نرم‌افزار VM Ware

کمپانی VM WARE در سال 1998 در کالیفورنیای آمریکا تأسیس گردید و فعالیت خود را در حوضه مجازی سازی آغاز نمود و تا به امروز ویرایش های بسیاری از نرم افزار VM ware را ارائه نموده است. این نرم افزار بعنوان یک مجازی ساز بسیار قدرتمند در حوضه Virtualization در دنیای ICT شناخته شده است. از ویرایش های کلی این نرم افزار می توان نسخه های ESX Server , WorkStation را نام برد. نسخۀ ESX Server دارای امکانات حرفه ای تری می باشد که توضیح در رابطه با آن در سطح دانشی این کتاب نمی باشد.

نرم‌افزار Hyper-V

کمپانی نرم‌افزاری Microsoft در سال 2008 نرم افزار مجازی سازی Hyper-V را بعنوان یکی از امکانات ویندوز سرور 2008 ارائه نمود و در ویندوز 8 نیز آن را بعنوان یکی از Feature های سیستم عامل کلاینت در اختیار کاربران قرار داده است. امروزه Hyper-V رقیب سرسختی برای نرم افزار VM-Ware محسوب می شود و از طرفی نیز با سرعت چشمگیری در حال گشسترش می باشند.

توجه

در یک کامپیوتر Host ، امکان استفاده از نرم‌افزارهای VM Ware , Hyper-V به‌صورت هم‌زمان وجود ندارد و فقط یکی از این دو نرم‌افزار در یک سیستم‌عامل قابل‌نصب است.

قابلیت Virtualization بر روی Mother Board

Mother Boardهای جدید در قسمت تنظیمات BIOS ، گزینه‌ای تحت عنوان Virtualization دارند که با فعال‌سازی آن امکان نصب نرم‌افزار Hyper-V مسیر می‌گردد. با فعال‌سازی این گزینه، یک سری دستور العملهای مربوط به پردازش CPU در خصوص مجازی‌سازی فعال گشته و سرعت عملیات مربوطه به طور چشمگیری افزایش می‌یابد.

 

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این رو هم ببین
بستن
دکمه بازگشت به بالا