ماژول چیست و چه کاربردی دارد؟؟

ماژول، یک قطعه سخت‌افزاری فشرده شده و جزئی از یک سیستم بزرگ‌تر است. دستگاه‌های الکترونیکی از قرار گرفتن تعدادی ماژول کنار هم ساخته شده‌اند…

ماژول چیست و چه کاربردی دارد؟

ماژول، یک قطعه سخت افزاری فشرده شده و جزئی از یک سیستم بزرگ‌تر است. دستگاه‌های الکترونیکی از قرارگرفتن تعدادی ماژول کنار هم ساخته شده‌اند، غالباً ماژول‌های تشکیل‌دهنده یک دستگاه توسط شرکت‌های مختلفی تولید شده‌اند، ولی بدون نقص کنار هم کار می‌کنند.

طراحی ماژول‌ها به‌نوعی است که مستقل از هم نصب، جابه‌جا، تعمیر و سرویس می‌شوند.

در سیستم‌های سخت‌افزاری برای انجام عملیات مختلف، قطعه‌ای که توان دریافت ورودی و ارائه خروجی را دارد، مورد نیاز است؛ ماژول همان قطعه است، که بر اساس پروتکل‌های ارتباطی این عملیات را انجام می‌دهد.

ماژول در شبکه چیست؟

ماژول شبکه، سخت‌افزاری است که برای افزودن اینترفیس به سیستم شبکه موجود استفاده می‌شود، مثلاً به روتر یا سوئیچ اضافه می‌شود. ماژول اترنت یا کارت فیبر نوری نمونه‌هایی از ماژول شبکه هستند که دستگاه شما را از طریق اینترفیس جدید به شبکه وصل می‌کنند. برای آشنایی با سوئیچ شبکه و انواع آن مقاله “سوئیچ شبکه چیست و چه انواعی دارد؟” را مطالعه کنید.

کاربرد ماژول شبکه افزایش پهنای باند و کارایی در شبکه است، مثلاً اگر بخواهید به روترتان کابل نوری وصل کنید، باید از ماژول شبکه با اینترفیس فیبر نوری استفاده کنید و یا اگر بخواهید اتصالات WAN را بین دو منطقه توسعه دهید باید از ماژول شبکه WAN استفاده کنید.

وقتی روتر و سوئیچ می‌خریدهم دارای اینترفیس‌های پیش‌فرض هستند و هم اسلات‌های خالی ماژول شبکه می‌توانند در این اسلات‌های خالی قرار گیرد تا روتر و سوئیچ ارتقا یابند.

به دستگاه‌های زیرساخت شبکه خود دقت کنید، معمولاً ۲ یا ۴ پورت آخر (جداگانه گروه‌بندی‌شده‌اند) می‌بینید که با قراردادن یک ماژول سخت‌افزاری روی دستگاه، تعدادی پورت برای اتصال به سایر دستگاه‌ها در شبکه در اختیار ما قرار می‌ گیرد. به این پورت‌ها، پورت فیبر نوری هم گفته می‌شود

انواع ارتباط فیبر نوری

فیبرهای نوری را می‌توان به دودسته تقسیم کرد:

فیبرهای نوری Multimode – چندحالته

فیبرهای نوری Single Mode – تک حالته

تفاوت بین فیبرهای نوری Multimode و Single Mode ، اندازه ظرفیت و هسته مورد استفاده در آنهاست. اندازه ی هسته موجود در فیبر های نوری single mode، ۵میکرومتر و در multimode ها ۵۰ میکرومتر است.

فیبرهای نوری چند حالت است، قطر بیشتری دارند و می‌توانند سیگنال‌های بیشتری را با پهنای باند بیشتر منتقل کنند؛ بنابراین برای داشتن سرعت بالاتر و ارسال اطلاعات در فاصله کمتر از ۲ کیلومتر، از فیبرهای نوری Multimode استفاده می‌شود.

ماژول فیبر نوری سینگل مود قابلیت انتقال داده‌ها تا ۱۰۰ کیلومتر را دارد. از فیبرهای Single Mode بیشتر در تجهیزات زیرساخت مخابراتی و از Multimodeها در شبکه‌های داخلی استفاده می‌شود.

منبع:Shabakeh-mag

آموزش دوره +Network

 

آموزش های عصر شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *