عملکرد Virtualization چگونه است؟

مجازی سازی یا Virtualization به استعمال از سخت‌افزار و منابع سخت‌افزاری مشتمل بر حافظه، پردازنده، دیسک، کارت شبکه و

 

 

 

عملکرد Virtualization چگونه است؟

مجازی‌سازی یامجازی سازی شبکه به استعمال از سخت‌افزار و منابع سخت‌افزاری مشتمل بر حافظه، پردازنده، دیسک، کارت شبکه و … در یک سیستم کامپیوتری برای راه‌اندازی و استعمال (میزبانی) بیشتراز یک سیستم‌عامل به‌صورت هم زمان می‌گویند. مجازی‌سازی یکی از روش‌های مفید در کاهش هزینه‌های IT است که منفعت وری را به‌شدت افزایش می‌دهد. در شرایطی که می‌خواهید اطلاعات بیشتری در زمینه هزینه‌ها و تعرفه‌های خدمات شبکه داشته باشید می‌توانید نوشته‌ای که در این مورد داریم و به‌تفصیل راجع‌به آن توضیح داده‌ایم را مطالعه کنید.

Virtualization دو دستاورد عمده داشته: اول اینکه اصولاً به شما این توانایی را می‌دهد که گروهی از سرورها را به‌عنوان مخزن یکتای منابع محاسباتی به سیستم دست‌اندرکاران بشناسانید، دوم اینکه این راهکار به شما اجازه فعال‌سازی یک‌سری سیستم‌عامل بر روی یک سرور به طور هم‌زمان را می‌دهد.

مجازی‌سازی کمک زیادی به شرکت خدمات شبکه شما هم می‌کند. با این روش آنها دیگر مجبور نیستند همیشه در محل شرکت شما حضور داشته باشند و می‌توانند بخش اعظم خطاها شبکه را از دور حل کنند. پشتیبانی شبکه خدماتی نیست که محدود به ساعت‌ها اداری یا بخشی از ساعت‌ها روز و هفته باشد.

مزایای Virtualization

مجازی‌سازی سیستم‌ها باعث ارتقای بازده‌، انعطاف و مقیاس‌پذیری IT و نیز کاهش هزینه‌های هنگفت ذخیره‌سازی اطلاعات شود. ولی مزیت‌های مجازی‌سازی به عناوین فوق خاتمه نمی‌گیرد و پویایی کاری بیشتر، افزایش همت و دردسترس‌بودن بیشتر منابع و در نقطه پایان خودکار شدن سیستم‌عامل‌ها را به همپا خواهد داشت. این مزایا پلتفرم IT را به محیطی بی‌آلایش‌تر تبدیل می‌کند که مدیریت آن ساده‌تر شده و هزینه حفظ و نگهداری آن کمتر است.

چگونگی کار Virtualization

مجازی‌سازی ۱۰۱

محدودیت سرورهای x86 سبب‌ساز شده است که بسیاری از سازمان‌های کامپیوتری از سرورهای چندگانه‌ که هر یک ظرفیت‌های محدودی دارا هستند استفاده کنند تا بتوانند همگام با تقاضای زیاد کاربران امروزی برای حافظه بیشتر و پردازش‌های سریع‌تر پیش بیایند. ولی متأسفانه بهره آن امر خوشایندی نیست، به دلیل آن که سبب به بی‌بازده شدن بسیار زیاد سیستم‌ها و نیز تقبل هزینه‌های فعال‌سازی هنگفت شده است.

مجازی سازی شبکه

مجازی‌سازی شبکه به نرم‌افزارهایی وابسته است که کارایی طاقت‌فرسا افزارها را شبیه‌سازی ‌و سیستم‌های کامپیوتری مجازی را ایجاد کرد می‌کند؛ بنابراین سازمان‌های کامپیوتر قادر به فعال‌سازی سیستم‌های مجازی مختلف نظیر سیستم برهان‌ها و اپ‌های چندگانه صرفاً در یک سرور تکی می‌شوند که فایده آن در مقیاس‌های اقتصادی و بازدهی بیشتر سازمان‌ به دست می‌آید.

ماشین‌های مجازی چه است؟

سیستم‌های کامپیوتری مجازی عمدتاً با نام \\\”ماشین‌های مجازی\\\” یا و با حروف اختصاری VM شناخته شده‌اند. این ماشین‌ها نرم‌افزارهای فشرده و مجزایی هستند که مجهز به سیستم ادله و اپ‌های درونی هستند. هر VM، به‌صورت ماشینی کاملی است که کاملاً غیروابسته از دستگاه‌های کمکی دیگر است، به‌این‌ترتیب به‌کارگیری هم‌زمان از چند VM در یک سیستم کامپیوتری، راه‌اندازی سیستم‌عامل‌ها و برنامه‌های متعدد را تنها در یک سرور فیزیکی یا «میزبان» ممکن می‌کند. خوب است بدانید که مهم‌ترین بخش Virtualization یا مجازی‌سازی \\\”hypervisor\\\” نامیده می‌گردد. «هایپر وایزور» یک واسطه نرم‌افزاری هست که در بین سخت‌افزار و سیستم‌عامل‌های مهمان وظیفه مدیر و مانیتورینگ منابع را به عهده دارد.

 

آموزش های عصر شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *