شبکه

شبکه Anycast چیست؟

شبکه Anycast، روشی برای آدرس‌دهی و مسیریابی شبکه است که می‌توان یک آدرس آی پی را به چندین سرور در یک شبکه نسبت داد و درخواست‌های دریافتی را به مکان‌های متفاوتی از جمله “node” هدایت نمود. ایده طراحی anycast از آن جا شکل‌گرفته که داده‌ها بر اساس مکانی که کاربر، درخواست را ارسال نموده، به نزدیک‌ترین سرور ارسال گردد. با این کار، کاربر می‌تواند باعث کاهش تأخیر شبکه شود و مدت زمان لازم برای انتقال داده را کاهش دهد.

Anycast به طور مداوم در برنامه‌هایی مانند DNS و CDN مورد استفاده قرار می‌گیرد و با تصمیم‌گیری‌های خود در مورد مسیریابی، به بهبود عملکرد شبکه کمک می‌کند.

Anycast در زمینه CDN، به طور معمول ترافیک ورودی را به نزدیک‌ترین دیتاسنتر جهت پردازش به صورت کارآمد، هدایت می‌کند. مسیر انتخابی این امکان را برای شبکه anycast فراهم می‌کند که در صورت مواجهه با حجم بالای ترافیک، شلوغی شبکه و حملات DDoS انعطاف‌پذیر باشد.

عملکرد anycast چگونه است؟

برای درک بهتر از چگونگی عملکرد anycast، ابتدا باید بدانیم اطلاعات از طریق اینترنت چگونه ارسال می‌شوند. به طور خلاصه می‌توان گفت اینترنت از چندین لایه شبکه متشکل از لینک‌ها، روترها و end hostها تشکیل شده است. وقتی اطلاعات بر روی بستر اینترنت قرار می‌گیرند، به قطعات کوچک‌تر به نام packet تبدیل می‌شوند. حال وظیفه روتر است که به این پکت ها (packet) کمک کند تا به آرامی از طریق شبکه منتقل شوند. قابل ذکر است هر router، دارای یک مسیر انتقال خاص برای هر آدرس آی پی می‌باشد.

چندین سرور با کمک anycast می‌توانند آدرس آی پی عمومی یکسانی را اعلام و به اشتراک بگذارند. به‌عنوان‌مثال، مقصد آدرس آی پی ۱٫۲٫۳٫۴می تواند به طور هم‌زمان هم برای یک cloud node در توکیو اعلام شده باشد و هم برای یک node در لندن، سنگاپور و کشورهای دیگر. این امر منجر به کاهش زمان تأخیر و توزیع ترافیک در nodeهای مختلف می‌گردد.

Anycast، پکت ها را از نظر جغرافیایی به نزدیک‌ترین سرور و بر اساس مسیرهای Border Gateway Protocol هدایت می‌کند. زمانی که یک‌روتر که به مشتری نزدیک است، درخواست مسیری به سمت آی پی را دارد، مسیرهای اعلام شده مختلفی را دریافت می‌کند، و کوتاه‌ترین مسیر را انتخاب می‌کند. سیستم‌ها همواره با استفاده از anycast، کوتاه‌ترین مسیر را انتخاب می‌کنند. در صورت بروز مشکل در یک node، کوتاه‌ترین مسیر بعدی مشخص می‌شود و بدون نیاز به تغییر آدرس آی پی، ترافیک مجدداً هدایت می‌شود.

مسیریابی شبکه anycast قادر است درخواست های ورودی برای کانکشن را از طریق چندین دیتاسنتر، مسیریابی کند. زمانی که درخواستی به یک آدرس آی پی مرتبط به شبکه anycast ارسال می شود، کاری که شبکه انجام می دهد این است که داده ها را بر اساس اولویت بندی توزیع کند. در این فرایند در راستای دستیابی به کاهش زمان تاخیر، به طور معمول نزدیک ترین دیتاسنتر به درخواست کننده انتخاب می گردد. Anycast یکی از پنج پروتکل اصلی شبکه که در پروتکل های اینترنت مورد استفاده قرار می گیرد، می باشد.

منبع:Shabakeh-mag

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا