راهنمای جامع آشنایی با انواع مختلف سوییچ‌های سیسکو

سوییچ‌های سیسکو دستگاهایی است که گره‌ها و تجهیزات شبکه را بر مبنای رویکرد راهگزینی (Switching) به یکدیگر متصل می‌کند. سوئیچ فریم‌های دریافتی از گره‌ها را دریافت و پردازش کرده و مناسب‌ترین مسیر را برای ارسال بسته‌ها به مقصد انتخاب می‌کند…

 

به بیان دقیق‌تر، سوئیچ‌ها برای اتصال چند دستگاه‌ عضو یک شبکه استفاده می‌شوند. به طور مثال، اتصال کامپیوترها، چاپگرها، تین کلاینت‌ها، دوربین‌های شبکه و سرورها به هم و ساخت شبکه‌ای که منابع را به شکل اشتراکی استفاده می‌کنند تنها بر پایه به‌کارگیری سوئیچ‌ها انجام می‌شود. سوئیچ نقش کنترلر شبکه را دارد و اجازه تبادل اطلاعات و ارتباط میان دستگاه‌ها را می‌دهد. سوئیچ در شبکه‌های محلی سازمانی یکی از ملزومات مهم است که اجازه می‌دهد کلاینت‌های تحت شبکه از طریق رویکرد راهگزینی بسته (packet switching) به یکدیگر متصل شده و به تبادل داده‌ها بپردازند. سوییچ‌های سیسکو در لایه 2 یا 3 کار می‌کنند و برای انتقال اطلاعات از مک‌آدرس دستگاه‌ها یا آدرس‌های آی‌پی استفاده می‌کنند. به طور معمول سوئیچ‌های لایه 3 قیمت بیشتری نسبت به سوئیچ‌ها لایه 2 دارند، زیرا عملکردی شبیه به روترها دارند و قادر به مسیریابی هوشمند مبتنی بر آدرس آی‌پی هستند. امروزه برندهای مختلفی در زمینه ساخت سوئیچ‌ها مشغول به فعالیت هستند، اما این شرکت سیسکو است که حرف اول را می‌زند و هنگامی که قرار باشد از میان گزینه‌های موجود یکی انتخاب شوند، سیسکو انتخاب اول شرکت‌ها است.

انواع سوییچ‌های سیسکو

همان‌گونه که اشاره شد،سوییچ‌های سیسکو برای کاربردهای مختلفی طراحی شده‌اند. به طور مثال، سوئیچ‌های کاتالیست برای شبکه‌های محلی و سوئیچ‌های نکسوس (Nexus) برای مراکز داده طراحی شده‌اند. سوئیچ‌های سری کاتالیست (Catalyst) در مقایسه با محصولات رقبا به دلیل قابلیت‌های جدید، عملکرد بهتر، انعطاف‌پذیری زیاد و قیمت کمتر مورد توجه شرکت‌های داخلی قرار دارند. سوئیچ‌های سیسکو با ویژگی‌هایی چون عملکرد عالی، امنیت کم نظیر، دسترس‌پذیری و گسترش‌پذیری جایگاه خاصی نزد شرکت‌ها دارند. در حالت کلی، سوئیچ‌های این شرکت به دو گروه زیر تقسیم می‌شوند:

سوئیچ با پیکربندی ثابت

 سوئیچ‌های ثابت (Fixed) برعکس سوئیچ‌های ماژولار که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شویم تنظیمات و تعداد درگاه‌های ثابت و مشخصی دارند و امکان ارتقا ندارند. بااین‌حال، برگ برنده این سوئیچ‌ها، مقرون‌به‌صرفه بودن آن‌ها است. سوئیچ‌های ثابت با داشتن تعداد پورت مثل 8، 16، 24 و غیره قابل استفاده در شبکه‌هایی با ابعاد مختلف هستند. از سوئیچ‌های ثابت مطرح سیسکو باید به سری Cisco Catalyst 2960، Cisco Catalyst 2960-S، Cisco Catalyst 3560، Cisco Catalyst 3560-E، Cisco Catalyst 3560-X، Cisco Catalyst 3750، Cisco Catalyst 3750-E، Cisco Catalyst 3750-X ، Cisco Catalyst 4900 و Cisco Catalyst 2975 اشاره کرد.

سوئیچ‌های ماژولار: این گروه از سوئیچ‌ها قابلیت اضافه کردن ماژول‌های توسعه را دارند تا بر مبنای نیاز بتوان تغییرات لازم را اعمال کرده و شبکه را توسعه داد. ماژول‌های توسعه، کاربرد مشخصی دارند و مواردی مثل دیوار آتش، افزون پورت فیبر نوری و موارد این چنینی را ارائه می‌کنند. این سوئیچ‌ها انعطاف‌پذیری بیشتری دارند، اما قیمت بیشتری نسبت به سوئیچ‌های ثابت دارند. این سوئیچ‌ها بیشتر در شبکه‌های سازمانی، مراکز داده و مؤسسات بزرگ استفاده می‌شوند. سوئیچ‌های ماژولار کاتالیست و نکسوس به واسطه عملکرد زیاد، گسترش‌پذیری، انعطاف‌پذیری در پیکربندی و توسعه‌پذیری زیاد مورد توجه سازمان‌ها قرار دارند. از سوئیچ‌های ماژولار سیسکو باید به سری Cisco Catalyst 4500،Cisco Catalyst 6500 و Cisco Nexus 7000 اشاره کرد.

سوئیچ‌های غیرمدیریتی

هنگامی که قصد دارید به سراغ خرید سوییچ‌های سیسکو بروید، ابتدا باید نیازهای کاری خود را مشخص کنید. اصلی‌ترین تفاوت میان سوئیچ‌های مدیریتی و غیر مدیریتی در سطح کنترلی که روی تنظیمات به آن نیاز دارید مستتر است. به طور مثال، سوئیچ‌های غیرمدیریتی به شکل یک محصول آماده طراحی شده‌اند. به‌طوری که مصرف‌کننده باید سوئیچ را به برق و روتر متصل کند تا آماده استفاده شوند. به‌طوری که نیاز به انجام کار خاصی نیست و تنظیماتی برای پیکربندی سوئیچ وجود ندارد. این سوئیچ‌ها بیشتر برای شبکه‌های کوچک که گسترش‌پذیر نیستند مناسب است. از سوئیچ‌های غیرمدیریتی سیسکو در این زمینه باید به سوئیچ SG112-24 Compact 24-Port Gigabit اشاره کرد که انرژی کمی مصرف می‌کند و قابلیت نصب در رک را دارد. این سوئیچ 24 پورتی سیسکو همانند سایر سوئیچ‌های غیرمدیریتی سری 110 سیسکو در زمینه استریم‌های ویدئویی پهنای باند خوبی در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد.

سوئیچ‌های مدیریتی

سوئیچ‌های مدیریتی به سرپرستان شبکه اجازه می‌دهند تنظیمات را مطابق با نیاز کاری پیکربندی کنند تا بهترین عملکرد را به دست آورند. سوئیچ‌های مدیریتی از ملزومات جدایی‌ناپذیر شبکه‌های بزرگ و گسترش‌پذیر هستند. سوئیچ‌های مدیریتی به سرپرستان شبکه اجازه می‌دهند کنترل دقیقی روی پورت‌ها داشته باشند، VLANها را مطابق با نیاز کاری پیاده‌سازی کنند و تنظیمات و خط‌مشی‌های امنیتی را به بهترین شکل اعمال کنند. در این حالت سرپرستان شبکه می‌توانند روی نحوه انتقال داده روی شبکه و تشخیص این موضوع که چه کلاینتی چه اطلاعاتی را ارسال یا دریافت کرده نظارت کنند. از سوئیچ‌های مدیریتی خوب سیسکو باید به مدل 24 پورت SG300-10MPP-K9-NA و 28 پورتی SG350-28-K9-NA اشاره کرد.

سوئیچ‌های صنعتی

سوئیچ‌های صنعتی سیسکو در گروه سوئیچ‌های ماژولار قرار می‌گیرند و برای کاربردهای صنعتی و محیط‌هایی که سخت هستند و باید از تجهیزاتی با کیفیت بالا در آن‌ها استفاده شود طراحی شده‌اند. از مزایای شاخص این سوئیچ‌ها باید به طول عمر بالا، امنیت و کم بودن هزینه‌های عملیاتی اشاره کرد. از سوئیچ‌های صنعتی خوب سیسکو باید به سری‌ Cisco IE 1000، Cisco IE 2000، Cisco IE 2000U ، Cisco IE 3200، Cisco IE 3300، Cisco IE 3400، Cisco IE 3400H ، Cisco IE 4000، Cisco IE 4010 و Cisco IE 5000 اشاره کرد.

سوئیچ‌های هوشمند

سوئیچ‌های هوشمند برخی از قابلیت‌های مدیریت و پیکربندی، کیفیت خدمات و قابلیت‌های امنیتی را ارائه می‌دهند و گزینه مقرون‌به‌صرفه‌تری برای سوئیچ‌های ماژولار هستند. بااین‌حال، به اندازه سوئیچ‌های مدیریتی گسترش‌پذیر نیستند. به طور معمول، این سوئیچ‌ها به شکل ترکیبی با سوئیچ‌های مدیریتی استفاده می‌شوند. به‌طوری که سوئیچ هوشمند در لبه شبکه‌ و سوئیچ مدیریتی در هسته شبکه قرار می‌گیرد.

وجه تمایز سوییچ‌های سیسکو چیست؟

فارغ از طبقه‌بندی و کلاس‌های مختلفی که برای سوئیچ‌ها ارائه شده است، سوییچ‌های سیسکو در برخی ویژگی‌های فنی از یکدیگر متفاوت هستند. از وجوه تمایز سوییچ‌های سیسکو به موارد زیر باید اشاره کرد:

پشتیبانی یا عدم پشتیبانی از فناوری انتقال انرژی بر بستر کابل شبکه (PoE و +PoE).

ماژولار، مستقل یا پشته‌ پذیر بودن (Stackable).

LANLite یا LANBase بودن.

فست اترنت (Fast Ethernet) یا گیگابیت اترنت (Gigabit Ethernet) بودن درگاه‌ها.

رومیزی یا رک مونت بودن.

مدیریتی، غیرمدیریتی یا هوشمند بودن.

ظرفیت سوییچینگ، توان عملیاتی و تعداد درگاه‌ها.

پشتیبانی از فیبر نوری.

سوییچ‌های مخصوص شبکه‌های سازمانی

در شرایطی که امکان خرید سوئیچ‌های سیسکو برای کاربران خانگی وجود دارد، اما به‌ طور کلی، سوییچ‌های سیسکو برای مصارف تجاری و سازمانی تولید می‌شوند. بنابراین اگر مسئول خرید سوئیچ برای سازمانی هستید به این نکته دقت کنید که پنج گزینه در دسترستان قرار دارد. این پنج گزینه به شرح زیر هستند:

Campus LAN Switches

 برای پیاده‌سازی شبکه محلی در یک شرکت یا سازمان، سوئیچ‌های دسترسی، توزیعی، هسته‌ای و Small Business در دسترس قرار دارند. این مدل از سوئیچ‌ها فاقد فن هستند. مدل‌های این گروه از 8 پورت ثابت تا سوییچ‌های پشته‌پذیر 100 درگاهی را شامل می‌شوند. از سوییچ‌های Campus LAN باید به سری‌های 2960،3560 ،3750 ،3850 ،4500 ،6500 و 6800 اشاره کرد.

Cloud-Managed Switches

عملکرد سوئیچ‌های مدیریتی ابر محور سیسکو مبتنی بر فناوری Cisco Meraki هستند و قابلیت پشته کردن مجازی سوئیچ‌ها وجود دارد. لازم به توضیح است که فناوری Cisco Meraki بخش عمده‌ای از وظایف سرپرستان شبکه را انجام می‌دهد و می‌تواند از طریق به‌کارگیری الگوریتم‌های هوشمند به مدیریت سوئیچ‌ها بپردازد.

Data Center Switches

 یک مرکز داده برای کارکرد درست به سوئیچ‌هایی با ظرفیت سوئیچینگ و توان عملیاتی بالا نیاز دارد. این سوئیچ‌ها فرایند ارتقای زیرساخت‌ها، تداوم عملیاتی و انعطاف‌پذیری را ساده می‌کنند. به طور معمول، سرپرستان مراکز داده از سوئیچ‌های سری نکسوس سیسکو و کاتالیست سیسکو سری 6500 استفاده می‌کنند.

Service Provider Switches

 به طور معمول، شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی از سوئیچ‌های تجمیعی و دسترسی استفاده می‌کنند. سوئیچ‌های تجمیعی (Aggregation) قادر به متمرکز کردن ترافیک در لبه شبکه هستند. در نقطه مقابل سوئیچ‌های دسترسی قابلیت‌هایی در ارتباط با یکپارچه‌سازی، مجازی‌سازی، امنیت و مدیریت شبکه ارائه می‌کنند.

Virtual Networking

 آمارها نشان می‌دهند شرکت‌ها به سرعت در حالت مهاجرت به سمت فناوری‌های ابر محور و مجازی‌سازی هستند. سوئیچ‌های نکسوس سیسکو با افزودن فناوری‌های مجازی‌سازی به مراکز داده، قابلیت‌های گسترده‌ای در اختیار سرپرستان شبکه قرار می‌دهند. این سوئیچ‌ها ماژولار هستند، اما برای همه سازمان‌ها مناسب نیستند.

در هنگام خرید سوییچ‌های سیسکوبه چه نکاتی باید دقت کنیم؟

اگر به دنبال خرید سوئیچی هستید اگر به موارد زیر دقت کنید انتخابی هماهنگ با نیازهای کاری خواهید داشت.

یک یونیت یا دو یونیت

 یونیت به ارتفاع سوئیچ و فضایی از رک که توسط سوئیچ اشغال می‌شود اشاره دارد. توجه به این نکته به ویژه در ارتباط با تجهیزات رک مونت که قرار است در رک‌ شبکه نصب شوند ضروری است. به طور مثال، یک سوئیچ با پیکربندی ثابت در بیشتر موارد یک یونیت اشغال می‌کند.

تعداد پورت

 یک سوئیچ شبکه باید پورت‌هایی متناسب با تعداد دستگاه‌های شبکه داشته باشد. علاوه بر این، اگر احتمال می‌دهید در آینده شبکه گسترش‌ پیدا خواهد کرد، بهتر است به سراغ خرید سوئیچ‌های ماژولار بروید.

پشتیبانی از فناوری PoE: همه سوئیچ‌ها از فناوری انتقال انرژی بر بستر کابل شبکه پشتیبانی نمی‌کنند. سوئیچ‌های PoE قادر به تأمین برق تجهیزات شبکه هستند، البته به شرطی که دستگاه‌های مقصد از فناوری فوق پشتیبانی کنند. در سوئیچ‌های مجهز به PoE زیر پورت‌های PoE نوار باریک زردرنگی قرار دارد تا نحوه شناسایی آن‌ها از پورت‌های عادی ساده باشد. به طور معمول دستگاه‌های تحت شبکه که از فناوری PoE پشتیبانی می‌کنند میزان ولتاژ مختلفی را نیاز دارند. از دستگاه‌های PoE ولتاژ پایین باید به تلفن‌های VoIP، دوربین‌های تحت شبکه، اکسس‌پوینت‌های بی‌سیم، سامانه‌های کنترل کامپیوتر از راه دور و تین کلاینت اشاره کرد. سوئیچ‌های PoE رده‌های مختلفی دارند و در هر دو گروه سوئیچ‌های غیرمدیریتی و مدیریتی یافت می‌شوند. سویچ‌های PoE خود به دو گروه سوئیچ‌های PoE، اکتیو و پسیو تقسیم می‌شوند. سوئیچ‌های PoE اکتیو ایمن‌تر از سوئیچ PoE پسیو هستند. سوئیچ‌های PoE اکتیو سیو درگاه‌های PoE و سازگار یا غیرسازگار بودن تجهیزات متصل به پورت‌ها با فناوری PoE را به طور خودکار تشخیص می‌دهند، بنابراین اگر تجهیزات غیر PoE مثل کامپیوتر و لپ‌تاپ‌ به پورت‌ PoE متصل باشند، سوئیچ PoE اکتیو همانند یک سوئیچ عادی با آن‌ها رفتار می‌کند. درنتیجه، به آن پورت فقط داده و نه برق را ارسال می‌کند. سوئیچ PoE پسیو همیشه روی کابل اترنت با ولتاژ مشخصی جریان الکتریکی می‌فرستد و بررسی نمی‌کند که آیا دستگاه متصل به سوئیچ با PoE سازگار است یا نه. فلذا سوئیچ PoE پسیو ممکن است به تجهیزات غیر PoE آسیب بزند. نکته دیگری که باید در مورد سوئیچ‌های PoE به آن دقت کنید نوع استانداری است که از آن پشتیبانی می‌کنند. سوئیچ PoE اکتیو با استاندارد IEEE 802.3af، IEEE 802.a یا IEEE 802.bt سازگار است و بر همین اساس به سه نوع PoE، PoE+ و PoE++ تقسیم می‌شود. در صورت استفاده از کابل‌های Cat5/Cat5e/Cat6، سوئیچ PoE اکتیو از شبکه اترنت 10/100/1000 مگابایت ‌بر ثانیه تا مسافت 100 متر پشتیبانی می‌کند، اما سوئیچ‌های PoE پسیو عموماً با اترنت 10/100 مگابایت   سازگار هستند. در جدول یک، چند نمونه از سوئیچ‌های 48 پورت PoE سیسکو را مشاهده می‌کنید.

قابلیت اطمینان:

سوئیچ باید دسترسی مداوم سایر تجهیزات به شبکه را فراهم کند.

سرعت پورت:

سوئیچ باید سرعتی متناسب با نیازهای کاری ارائه کند.

.

بافر فریم:

توانایی سوئیچ برای ذخیره فریم‌ها و بسته‌ها در شبکه‌ای که ممکن است درگاه‌های متراکم، سرورها یا سایر تجهیزات آن‌ را اشغال کرده باشد، مهم است.

قابلیت ارتقاء:

به طور معمول تعداد کارمندان یک سازمان با گذشت زمان بیشتر می‌شوند یا تجهیزات بیشتری به شبکه متصل می‌شود، بنابراین سوئیچ باید همسو با این تغییرات قابلیت گسترش‌پذیری داشته باشد.

پهنای باند فورواردینگ:

این گزینه به نرخ بسته‌های داده‌ای که سوئیچ در واحد ثانیه قادر به پردازش آن‌ها است اشاره دارد. سوئیچ‌های اقتصادی نسبت به سوئیچ‌های سازمانی، نرخ فورواردینگ کمتری دارند. بنابراین هنگام انتخاب یک سوئیچ باید به این نکته دقت کنید. اگر سرعت پردازش و انتقال داده‌ها توسط سوئیچ بیش از اندازه پایین باشد، هیچ‌گاه قادر به استفاده بهینه از حداکثر پهنای باند کابل شبکه نخواهید بود. به طور مثال، سوئیچ‌های گران‌قیمتی مثل سوئیچ 48 پورت گیگابیتی WS-C2960G48TC-L در حالت ایده‌آل نرخ تبادل اطلاعات 48 گیگابیت بر ثانیه را دارد.

نوع سوئیچینگ:

سوییچ‌های سیسکو از سه روش برای ارسال بسته‌های اطلاعاتی استفاده می‌کنند که باید در هنگام خرید سوئیچ به آن دقت کنید. اولین معماری Process Switching نام دارد. در روش فوق پردازنده از الگوریتم ویژه‌ای برای کشف مسیر و بازنویسی بسته‌ها استفاده می‌کند. بزرگ‌ترین عیب این روش کندی و عدم گسترش‌پذیری است. دومین روش Fast Switching نام دارد که مبتنی بر الگوی کش مسیر (route caching) است. در این روش آدرس اولین بسته که توسط پردازنده مسیریابی شده ذخیره‌سازی می‌شود و در ادامه برای ارسال دیگر بسته‌ها از آن استفاده می‌شود. سومین روش Cisco Express Forwarding نام دارد که مبتنی بر جدول ارسال (forwarding tables) است. در روش فوق، بارکاری بیهوده به پردازنده وارد نمی‌شود تا پردازنده بتواند به کارهای دیگر رسیدگی کند

.

سوئیچ Core

برخی کاربران تصور می‌کنند سوئیچ مرکزی نوع خاصی از سوئیچ است در حالی که این‌گونه نیست. واژه Core به سوئیچ‌هایی که در ستون فقرات شبکه‌ای قرار می‌گیرند اشاره دارند. بنابراین توصیه می‌شود از سوئیچ‌هایی با ظرفیت بالا در ستون فقرات یک شبکه استفاده کنید. در مجموع باید بگوییم سوئیچ Core نقطه تجمیع نهایی شبکه است و اجازه می‌دهد کلاینت‌های مختلف در کنار یکدیگر کار کنند. لازم به توضیح است که امکان استفاده از برخی سوئیچ‌های سیسکو در لایه core و distribution وجود دارد. از جمله این سوئیچ‌ها باید به سری 3750 و 3850 اشاره کرد. سوئیچ سری 3850 سیسکو قابلیت اتصال به شبکه‌های بی‌سیم از طریق کنترل‌کننده شبکه محلی بی‌سیم (wireless LAN controller) داخلی را دارد. رابط فوق به شکل یکپارچه درون سوئیچ قرار گرفته و از استاندارد 802.11ac و تا 50 اکسس‌پوینت و 2000 کاربر بی‌سیم متصل به شبکه را پشتیبانی می‌کند. از ویژگی‌های شاخص سوئیچ فوق باید به پشته کردن چند سوئیچ برای اجتناب از بروز مشکل power failure، فناوری StackWise برای اتصال چند سوئیچ به هم و تشکیل یک سوئیچ منطقی بزرگ اشاره کرد که دستیابی به ظرفیت سوئیچینگ 480 گیگابیت بر ثانیه را ارائه می‌کند.

سوئیچ Distribution

سوئیچ Distribution در لایه توزیع قرار می‌گیرد که حد فاصل سوئیچ Core و سوئیچ Access است. سوئیچ توزیع نقش پلی میان سوئیچ مرکزی و دسترسی را بازی می‌کند. سوئیچ لایه توزیع این اطمینان خاطر را می‌دهد که بسته‌ها به طور پیوسته میان شبکه محلی مجازی و زیرشبکه سازمانی به درستی انتقال پیدا می‌کنند. سوئیچی که ظرفیت سوئیچنگ 10 گیگابیت بر ثانیه دارد گزینه مناسبی برای این منظور است. همان‌گونه که اشاره شد، سوئیچ‌های لایه توزیع پل ارتباطی سوئیچ‌های دسترسی و مرکزی هستند. این سوئیچ‌ها برای عملیاتی مثل مسیریابی، فیلترینگ، دیوار آتش، پیکربندی NAT، تعریف فهرست کنترل دسترسی (ACL)، پیکربندی پروتکل‌های مسیریابی و اتصالات WAN استفاده می‌شوند. ازسوییچ‌های سیسکو که امکان استفاده از آن‌ها در لایه فوق وجود دارد باید به سوییچ های سیسکو سری کاتالیست 4500، 6500، 6800 و 3850 با ماژول‌های فیبر نوری اشاره کرد.

سوئیچ Access

سوئیچ دسترسی (Access) در لایه دسترسی مستقر شده و برای اتصال دستگاه‌ها به شبکه استفاده می‌شود. بنابراین باید سوئیچی که درگاه‌های زیادی دارد در این لایه قرار گیرد. به همین دلیل توصیه می‌شود از سوئیچ‌های مجهز به درگاه‌های اترنت گیگابیتی برای لایه دسترسی استفاده کنید. این سوئیچ‌ها اغلب در دفاتر و اتاق‌های سرور کوچک قرار می‌گیرند. در لایه دسترسی، تجهیزات کاری و نقطه پایانی مثل سرورها به سوئیچ شبکه متصل می‌شوند. از جمله فعالیت‌های انجام شده در این لایه می‌توان به ایمن‌سازی پورت، بازرسی بسته‌های ARP، QoS، تعریف و پیاده‌سازی VLAN و پیکربندی PoE اشاره کرد. کلاینت‌ها از طریق سوئیچ‌های لایه دسترسی به شبکه متصل می‌شوند و ارتباط آن‌ها با یکدیگر و با سرورها برقرار می‌شود. از سوییچ‌های سیسکو که امکان استفاده از آن‌ها در لایه فوق وجود دارد باید به سوئیچ 2960 سری X، 2960 سری XR، 3850، 3750، Catalyst 9400، Catalyst 9300 و Catalyst 9200 اشاره کرد.

کلام آخر

در مجموع باید بگوییم سوئیچ Core قابلیت اطمینان بیشتر، امکانات بهتر و توانایی بیشتری نسبت به سوئیچ Distribution ارائه می‌کند، زیرا قرار است در ارتباط با مسیریابی، آماده‌سازی یک ساختار انتقال بهینه و پایدار بسته‌ها استفاده شود. در سویی دیگر سوئیچ توزیع قرار دارد که باید ظرفیت سوئیچینگ مناسب برای پردازش ترافیکی که از سمت سوئیچ دسترسی وارد می‌شود را داشته باشد. در حالت کلی، از یک یا دو سوئیچ Core در شبکه‌های کوچک و متوسط و چند سوئیچ Distribution در لایه توزیع استفاده می‌شود. با توجه به این‌که سوئیچ دسترسی با تجهیزات شبکه در ارتباط است باید پورت‌های زیادی داشته باشد. به طور کلی، سوئیچ دسترسی در لایه 2 و سوئیچ توزیع در لایه 3 قرار می‌گیرد.

شکل 1

شکل 1 نحوه قرارگیری این سوییچ‌ها را نشان می‌دهد. هنگامی که سوئیچ‌های دسترسی چندگانه در میان شبکه‌های محلی مجازی‌ مختلف نیاز است یک سوئیچ Distribution می‌تواند به شکل Inter-VLAN استفاده شود. در نهایت به این نکته دقت کنید که سوئیچ‌های لایه دسترسی نیازی به کار با سرعت کامل ندارند، زیرا به شکل فیزیکی توسط آپلینک‌های موجود در لایه توزیع محدود می‌شوند. به بیان دقیق‌تر، می‌توان در لایه دسترسی از سوئیچ‌های ارزان قیمت‌ با عملکرد پایین‌تر و از سوئیچ‌های با عملکرد بالاتر در لایه‌های توزیع و هسته که روی عملکرد شبکه تاثیرگذار هستند استفاده کرد.

منبع: مجله شبکه

دوره آموزشی +Network

آموزش های عصر شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *