شبکه

توپولوژی BUS

BUS

یکی از رایج‌ترین توپولوژی‌ها برای پیاده‌سازی شبکه‌های LAN است…

توپولوژی  BUS

یکی از رایجترین توپولوژی ها برای پیاده سازی شبکه های LAN است . در مدل فوق از یک کابل بعنوان ستون فقرات اصلی در شبکه استفاده شده و تمام

کامپیوترهای موجود در شبکه (سرویس‌دهنده، سرویس‌گیرنده) به آن متصل می‌گردند

مزایای توپولوژی BUS

کم‌بودن طول کابل. به دلیل استفاده از یک خط انتقال جهت اتصال تمام کامپیوترها، در توپولوژی فوق از کابل کمی استفاده می‌شود. موضوع فوق باعث پایین آمدن هزینه نصب و ایجاد تسهیلات لازم در جهت پشتیبانی شبکه خواهد بود.

ساختار ساده . توپولوژی BUS دارای یک ساختار ساده است . در مدل فوق صرفا” از یک کابل برای انتقال اطلاعات استفاده می شود.

توسعه آسان. یک کامپیوتر جدید را می‌توان به‌راحتی در نقطه‌ای از شبکه اضافه کرد. در صورت اضافه‌شدن ایستگاه‌های بیشتر در یک سگمنت، می‌توان از تقویت‌کننده‌هایی به نام Repeater استفاده کرد.

معایب توپولوژی BUS

مشکل بودن عیب‌یابی. با اینکه سادگی موجود در توپولوژی BUS امکان بروز اشتباه را کاهش می‌دهند، ولی در صورت بروز خطا کشف آن ساده نخواهد بود. در شبکه‌هایی که از توپولوژی فوق استفاده می‌نمایند، کنترل شبکه در هر گره دارای مرکزیت نبوده و در صورت بروز خطا می‌بایست نقاط زیادی به‌منظور تشخیص خطا بازدید و بررسی گردند.

ایزوله کردن خطا مشکل است. درصورتی‌که یک کامپیوتر در توپولوژی فوق دچار مشکل گردد، می‌بایست کامپیوتر را در محلی که به شبکه متصل است رفع عیب نمود. در موارد خاص می‌توان یک گره را از شبکه جدا کرد. در حالتی که اشکال در محیط انتقال باشد، تمام یک سگمنت می‌بایست از شبکه خارج گردد.

ماهیت تکرارکننده‌ها. در مواردی که برای توسعه شبکه از تکرارکننده‌ها استفاده می‌گردد، ممکن است در ساختار شبکه تغییراتی نیز داده شود. موضوع فوق مستلزم به‌کارگیری کابل بیشتر و اضافه نمودن اتصالات مخصوص شبکه است.

 

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا