تفاوت WDS با اکستندرها یا تکرارکنندهها
WDS برای یک ارتباط AP-to-AP استفاده میشود. WDS یک فناوری قدیمی برای ارتباط چندین اکسسپوینت با یکدیگر و گسترش شبکه بیسیم است
تفاوت WDS با اکستندرها یا تکرارکنندهها
WDS برای یک ارتباط AP-to-AP استفاده میشود. WDS یک فناوری قدیمی برای ارتباط چندین اکسسپوینت با یکدیگر و گسترش شبکه بیسیم است. WDS تنها میتواند بستههای شبکه را از یک اکسسپوینت گرفته و برای اکسسپوینت دیگر بفرستد یا در اختیار دستگاههای دیگر قرار بدهد. WDS هیچگونه عملیات تقویتکنندگی روی امواج رادیویی انجام نمیدهد.
دستگاههای اکستندر میتوانند امواج رادیویی را از یک منبع گرفته و با تقویت آنها، دوباره در محیط اطراف روی فرکانسهای رادیویی مختلف پخش کنند. میتواند رمز عبور و نام شبکه در اکستندرها متفاوت باشد و نیازی به دانستن آدرس MAC دستگاههای دیگر ندارند.
اکستندرها میتوانند روی باند رادیویی متفاوت با منبع امواج کار کنند و نقاط کور وایفای را از بین ببرند.
معایب WDS
WDS یک پروتکل و استاندارد مؤسسه Wifi-certified نیست. به همین خاطر، ناسازگاریهای زیادی میان انواع دستگاههای مختلف وایفای در استفاده از WDS ایجاد میشود. ممکن است یک دستگاه اکسسپوینت از یک برند با روتر از برند دیگری سازگار نباشد و مشکلات فراوانی در این زمینه وجود داشته باشد.
مشکل بزرگ دیگریWDS این است که با رمزنگاریهای مدرن و محکم WPA و WPA2 روی شبکههای وایفای سازگاری ندارد و نمیتواند از چنین رمزنگاری استفاده کند. WDS فقط از یک رمزنگاری WEP استفاده میکند که بسیار ضعیف و شکننده است. WEP سالها است دیگر در شبکههای وایفای استفاده نمیشود و کاربران تمایلی به آن ندارند.
دستگاههایی که میخواهند با WDS به یکدیگر متصل شوند؛ باید رمز عبور و نام شبکه بیسیم یکدیگر را بدانند که باز هم یک آسیبپذیری و تهدید در شبکه محسوب میشود.
بهطورکلی، سیستم WDS یک مکانیزم قدیمی برای اتصال چندین اکسسپوینت به یکدیگر است و در سالهای اخیر از دستگاههای اکستندر و تقویتکننده استفاده میکنند که بهروزتر هستند و مشکلات WDS را ندارند!
منبع:sHABAKEH-MAG