اخبار قدیمی

تفاوت کلاینت و سرور در چیست؟ مقایسه Client و Server به زبان ساده

اگر در شبکه تازه‌کار هستید و یا کمی درگیر واژه‌ها در حوزه شبکه شده‌اید، حتماً به این نکته برخورد کرده‌اید که برخی اوقات از یک سیستم به‌عنوان سرور و برخی اوقات از سیستمی دیگر به‌عنوان کلاینت و بعضاً از یک سیستم به‌عنوان سیستم کلاینت و سرور در شبکه نام‌برده می‌شود.

برای دوستانی که تفاوت بین سیستم‌های کلاینت و سرور را نمی‌دانند امروز می‌خواهیم تفاوت بین این دو واژه یعنی کلاینت یا Client و سرور یا Server را در انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران تشریح کنیم.

قبل از اینکه هر چیزی بگوییم توجه کنید که خواسته یا ناخواسته یک شرکت، یک سازمان یا هر چیز دیگری طبیعتاً می‌تواند ابعاد مختلفی داشته باشد، از شرکت‌های بسیار، بسیار کوچک در نظر بگیرید تا سازمان‌های بسیار، بسیار بزرگ که در همگی آنها شبکه و سرویس‌دهی شبکه وجود دارد. در شبکه‌های بسیار بزرگ سازمانی از سیستم‌های کامپیوتری بزرگی بعضاً با ابعاد به نسبت بزرگ‌تر از یک سیستم خانگی استفاده می‌شود.

در چنین سازمان‌هایی که تعداد کاربران یا استفاده‌کنندگان از خدمات بسیار زیاد است معمولاً معماری شبکه به‌صورت Client Server یا کلاینت سرور (ترجمه‌اش می‌شود مشتری، سرویس‌دهنده: ترجمه نکنید به خدا) طراحی و پیاده‌سازی می‌شود. مهم‌ترین هدف از طراحی معماری کلاینت و سرور جداکردن کار کاربران عادی از فرایندهای سازمانی است که در یک سازمان بزرگ امری ضروری است. حالا با واژه یا معماری Client Server آشنا شدید و می‌خواهیم هر کدام از این واژه‌ها را در این معماری برای شما تشریح کنیم.

Server یا سرور چیست ؟

در یک محیط کلاینت سروری، کامپیوتر سرور به‌عنوان مغز و مرکز فرماندهی یک سازمان در نظر گرفته می‌شود. طبیعتاً زمانی که صحبت از مغز و مرکز فرماندهی می‌شود کامپیوتری که قرار است این نقش را بر عهده بگیرد باید از نظر سخت‌افزاری و قدرت پردازشی و بعضاً ظرفیت ذخیره‌سازی اطلاعات از سایر کامپیوترهایی که در شبکه وجود دارند بزرگ‌تر و قدرتمندتر باشد. این کامپیوترهای قدرتمند در زمان قدیم هم استفاده می‌شدند و ما آنها را به‌عنوان Mainframe می‌شناختیم که تقریباً کلیه داده‌ها و عملیات هایی که در یک شبکه انجام می‌شود را در خودش انجام می‌داد.

معمولاً نرم‌افزارهای کاربردی که در یک سازمان استفاده می‌شوند به همراه داده‌هایی که موردنیاز نرم‌افزار است در سرورها ذخیره می‌شوند و کارکنان با استفاده از کامپیوترهای خودشان که ما آنها را به‌عنوان Workstation یا ایستگاه کاری (این تن بمیرد ترجمه نکنید خواستم بگم چقدر افتضاح می‌شود ترجمه‌اش) می‌شناسیم به سرورها متصل و در شبکه از خدمات آن استفاده می‌کنند. ترجمه واژه سرور به شکل سرویس‌دهنده است که واژه سرویس هم باز فارسی نیست و اگر بخواهیم ترجمه فارسی از سرور داشته باشیم باید بگوییم خدمات‌دهنده که این دقیقاً کاری است که کامپیوتر سرور در شبکه انجام می‌دهد.

منبع:Shabakeh-mag

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا