شبکه

تفاوت بین IP اشتراکی و IP اختصاصی

اکثر دیتا سنتر‌ها و ارائه‌دهندگان خدمات میزبانی وب، خدمات خود را در دو نوع میزبانی متفاوت‌، میزبانی اشتراکی و میزبانی اختصاصی‌، ارائه می‌دهند. در میزبانی اشتراکی، تمام منابع سرور در اختیار تعدادی از سایت‌ها است، فارغ از اینکه مالکیت سایت‌ها متعلق به چه کسی بوده یا اینکه هر سایت چه میزان ترافیک دریافت می‌کند.

در میزبانی اختصاصی، تمام منابع یک سرور کماکان در اختیار مجموعه خاصی از سایت‌ها و برنامه‌ها قرار دارد، اما نحوه تخصیص این منابع در اختیار افرادی است که فضای سرور را اجاره کرده‌اند، نه ارائه‌دهنده خدمات میزبانی وب؛ بنابراین در مورد میزبانی اشتراکی، اغلب صدها و گاهی اوقات هزاران سایت وجود دارد که همه بر روی یک سرور قرار دارند، بنابراین همه آنها آدرس IP یکسانی دارند.

در مورد میزبانی اختصاصی، سایت‌ها ممکن است ارائه‌دهنده میزبانی مشترکی داشته باشند، اما آدرس IP همه آنها یکسان نیست.

IPهای اشتراکی و IPهای اختصاصی نیز به همین روش عمل می‌کنند. زمانی که هر حساب در میزبانی اشتراکی دارای IP یکسان است، یک آی پی اختصاصی در این حالت یک آدرس اختصاصی و منحصربه‌فرد است که مختص به سرور میزبان شما است.

حال هنگامی که یک آدرس IP اختصاصی منحصر به خود را در اختیار داشته باشید، می‌توانید انتخاب کنید که سایت‌های مختلفی را از آن آدرس IP سرویس‌دهی و میزبانی کنید و در نهایت، کنترل اینکه چه کسانی از آن استفاده می‌کنند در اختیار شما خواهد بود.

این مسئله به طور معمول به هیچ وجه مشکلی ایجاد نمی‌کند، خواه به‌دنبال میزبانی باشید یا بهینه سازی موتور جستجو (SEO) را مد نظر داشته باشید، اما در برخی موارد، استفاده از یک آی پی اختصاصی می‌تواند مفید واقع شود، و در برخی موارد نیز حتی داشتن آن ضروری است.

کاربرد آی پی اختصاصی چست؟

برای درک واقعی موضوع IPهای اختصاصی، ابتدا بهتر است با نحوه کار و عملکرد آدرس‌های IP آشنا شویم. آدرس‌های IP ترافیک اینترنت را به موقعیت و مقصد درست آن هدایت می‌کنند. همانند کد پستی‌، افراد زیادی می‌توانند یک IP داشته باشند.

اگر یک حساب میزبانی اشتراکی دارید، احتمالاً آدرس IP سایت خود را با ده‌ها نفر دیگر مشترک هستید. در بعضی موارد، ممکن است این IP را با صدها سایت دیگر مشترک باشید.

اشتراک این آدرس مشکلی ایجاد نمی‌کند. زیرا هاست‌ها دارای نرم‌افزارهای مخصوصی هستند، برای تشخیص اینکه کدام درخواست‌های وارده، مختص به کدامین سایت‌های دارای IP مشترک است و ارائه محتوای مناسب از هر سایت به بازدیدکنندگان، را در کسری از ثانیه مدیریت می‌کنند.

آدرس IP اختصاصی منحصراً متعلق به شما است. ممکن است تصمیم بگیرید از آن آدرس IP برای سرویس‌دهی سایت‌های متعدد استفاده کنید، اما در نهایت کنترل اینکه چه کسی از آن استفاده می‌کند در اختیار شما است. حال بیایید برخی از مزایای مرتبط با آن را بررسی کنیم.

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این رو هم ببین
بستن
دکمه بازگشت به بالا