اگر بخواهیم بکلینک را به زبانی شیوا توصیف کنیم باید بگوییم زمانیکه سایتی به سایت دیگری لینک میدهد، در حقیقت یک بکلینک ایجاد میکند.
بکلینک یکی از راهکاری برای بهبود سئو
به گزارش شبکه مگ همانگونه که اشاره شد بک لینک(Backlink یاInlink) به ابرپیوند یک سایت به سایت دیگر اشاره دارد که یکی از موارد بهبود سئو سایت است. بکلینک یا ساخت بکلینک(Link Building) به معنی اتصال یک سایت به سایت دیگر از طریق آدرس دادن به کلمه کلیدی مورد نظر است. بکلینک دو نوع دارد که شامل بکلینک داخلی است که داخل سایت قرار دارد و از صفحهای در وبسایت خودتان، به صفحهای دیگر لینک میدهید و بکلینک خارجی که از یک سایت دیگر به سایت شما لینک داده بشود. هر دو این فعالیتها برای سئو انجام میشود و راهکارهایی هستند که برای افزایش اعتبار نزد موتورهای جستجو از آنها استفاده میشود. هر پیوند ورودی (بکلینک) تاییدی بر صحت مطلب است و از طرفی داشتن بکلینک از طرف وب سایتهایی که در حوزه فعالیت شما یا زمینههای مکمل و مربوط هستند نشاندهنده میزان اعتبار وبسایت و محتوای سایت شما است. یکی دیگر از مزایای مهم بکلینک بالا رفتن امتیاز سایت است که اعتبار آنرا زیاد میکند. در حالت کلی به تمامی این فعالیتها ساخت لینک (لینک بیلدینگ) گفته میشود. بکلینکها میتوانند به صورت رپورتاژ یا سایدبار یا بنری یا پست مهمان گرفته شوند.
چه تفاوتی میان لینکسازی داخلی و خارجی وجود دارد؟
لینکسازی داخلی و خارجی هر دو از مهمترین بخشهای سئو خارجی هستند. کیفیت پیوندهای داخلی و پیوندهای خارجب وبسایت به شکل مستقیم بر میزان خوب یا ضعیف بودن یک صفحه در نتایج یک موتور جستجو تاثیرگذار هستند. در لینکسازی داخلی کاربر به صفحه دیگری در همان سایت هدایت میشود. لینکسازی داخلی کمک میکند تا محتوای مربوطه در سراسر سایت نشان داده شود و به کاربران اجازه میدهد به شکل دقیقتری سایت شما را مشاهده کنند. علاوه بر این، لینکسازی داخلی به سات سلسله مراتب اطلاعات و گسترش قدرت رتبهبندی سایت کمک زیادی میکند. برای آنکه موتورهای جستوجو بتوانند سایت شما را جستوجو کنند، باید در سایت یک شبکه لینکسازی منجسم داشته باشید تا عنکبوتهای موتور جستوجو بتوانند صفحات منفرد وبسایت را پیدا کنند و آنها را درون پایگاه داده خود ذخیرهسازی کنند. بر همین اساس لینکسازی داخلی ظرفیت رتبهبندی وبسایت برای هر صفحه را افزایش میدهد. در نقطه مقابل لینکسازی خارجی به لینکهایی اشاره دارد که شما از سایت خود به سایت دیگر یا برعکس ارجاع میدهد.
انواع بکلینکها
بکلینکها به لحاظ ارزش انتقالی به دو دسته مهم دوفالو (Do-Follow) و نوفالو (No-Follow) تقسیم میشوند.
بکلینکهای دوفالو (Do-Follow)
بکلینکهای دوفالو، لینکهایی هستند که سبب انتقال ارزش و اعتبار از سایت (یا صفحه) مبدا به سایت (یا صفحه) مقصد میشوند. متخصصان سئو تلاش میکنند تا لینکهایی از این گروه به دست آورند. رپورتاژ آگهی، بکلینکهای طبیعی درون محتوا، برخی از پستهای مهمان، پروفایل اکانتها، کامنتها، سایتهای وبلاگدهی و انجمنهای گفتگو در گروه بلکلینکهای دوفالو قرار دارند. دقت کنید که بکلینکها بهطور کلی فالو هستند و به عبارت دقیقت لینکدهنده اعتبار لینک و سایت ما را تایید کرده است. در یک لینک فالو هیچ مشخصه خاصی در کدها وجود ندارد و ظاهر لینک شکل عادی خود را دارد. لینکهای فالو برای گوگل ارزشمند هستند و بر رتبه وبسایت تاثیرگذار هستند
نوفالو (No-Follow)
بکلینکهای نوفالو، لینکهایی هستند که سبب انتقال ارزش و اعتبار از سایت(یا صفحه) مبدا به سایت(یا صفحه) مقصد نمیشوند. البته عدهای عقیده دارند که لینکهای نوفالو نیز در سئو تأثیر دارند، اما تأثیر آنها به اندازه لینکهای دوفالو نیست. برخی عقیده دارند که چون مت کاتس عضو بخش جستجوی گوگل در صفحه راهنمای وبمستران گفته است: “In general, we don’t follow them” یعنی بهطور کلی ما آنها را دنبال نمیکنیم؛ پس احتمال دنبال شدن این لینکها وجود دارد. از مکانهایی که معمولاً لینکهای آنان نوفالو است باید به کامنت بکلینکها، فرومها و انجمنها و پیوندهای بیرونی ویکی پدیا اشاره کرد. در زمان طراحی لینکها اگر در ساختار لینک از عبارتrel=nofollow استفاده شد یک لینک فالو به یک لینک نوفالو تبدیل میشود. در حقیقت با اینکار به موتور جستوجو اعلام میکنید که هیچ تایید یا عدم تاییدی روی لینک قرار داده شده وجود ندارد. در حالت کلی از رویکرد فوق زمانی استفاده میشود که گوگل سایت یا صفهای را پنالتی نکند.
فالو (Follow)
بکلینکهای فالو، بر بکها اثرگذار هستند.بهطوری که به شکل مستقیم در یک صفحه یا تمام صفحات سایت درج میشوند و مؤثرترین نوع بکلینکهستند. متاسفانه حقیقت نه چندان جالبی در این ارتباط وجود دارد که برخی کارشناسان سئو به سراغ خرید این نوع بکلینک به صورت سه ماهه یا شش ماهه میروند. اگر گوگل متوجه خرید بکلینک شود و تشخیص دهد که بکلینک خریداری شده، سایت مبدا و مقصد را جریمه میکند.
انواع بکلینکها
بکلینکها به روشهای مختلفی ایجاد میشوند. بنابراین با توجه به نحوه ایجاد بکلینک، آنها را باید به بکلینکهای طبیعی و بکلینکهای درخواستی تقسیم کرد. بکلینکهای طبیعی با ارزشترین لینکهایی هستند که برای یک وبسایت میتوانند ایجاد شوند. بکلینکهای طبیعی یعنی لینکهایی که به صورت طبیعی از وبسایتهای دیگر به وبسایت شما داده شده و شما هیچ نقشی در ساخت آنها نداشتید. علاوه بر این، بکلینک طبیعی را میتوانید به صورت پست مهمان ایجاد کنید؛ شرکت در شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک، یوتیوب، توییتر و شبکات دیگر، کمک فراوانی به رشد سایت میکند. (بکلینک در این نوع سایتها نو فالو هست.) گروه دوم بکلینکهای درخواستی هستند. این دسته از بکلینکها نیز همانند گروه قبلی باارزش هستند، اما برای ایجاد آنها باید از مدیران وبسایتهای دیگر درخواست کنید تا لینک شما را در سایت خود قرار دهند. این نوع بکلینکها عملا با پرداخت هزینه به سایت مربوطه انجام میشوند. (قابل ذکر است که گوگل این نوع بکلینکها را تقلب در نتایج میداند.)، اما در صورت خرید حتما از سایتهایی خرید کنید که کارشان خرید و فروش بک نبوده و یک سایت مستقل به حساب میآیند.
آیا Anchor Text در بکلینک و سئو تاثیرگذار است؟
Anchor Text متن قابل مشاهده و قابل کلیک در یک پیوند است. در مرورگرها، به رنگ آبی و زیرخطدار نشان داده میشود که امکان تغییر ویژگیهای ظاهری آن وجود دارد. برخی کاربران اتکر تسک را با نامهای متن لینک یا عنوان لینک توصیف میکنند. کلمات موجود در متن یک لینک به موتور جستوجو کمک میکند تا موضوع فعالیت یک سایت را بهتر درک کنند و آنرا در نتایج جستوجو نشان دهند. لینکهای موجود در متن فوق به موتورهای جستوجو اعلام میدارند، زمانی که کاربران عبارتی که در انکر تکست قرار داده شده را جستوجو میکنند، وبسایتی که به آن لینک شده را بهترین صفحه برای جستوجوی آن میدانند.
برای آنکه بتوانید بکلینک طبیعی دریافت کنید باید به سراغ رپورتاژ آگهی، شبکههای اجتماعی، تولید محتوای با کیفیت، پست مهمان و انجمنها بروید.