به گفتهٔ مدیرعامل ایرانسل، 6G حدود یک دهه پس از ۲۰۲۰ میآید و ایرانسل امکان انجام پژوهش در این زمینه را برای دانشمندان کشور خودمان فراهم میکند.
به نقل از زومیت
سومین سمپوزیوم مخابرات بیسیم نوری و موج میلیمتری غرب آسیا (WASOWC2020) بهصورت آنلاین و به زبان انگلیسی، به میزبانی دانشگاه تربیتمدرس، روز سهشنبه (۴ آذرماه ۱۳۹۹) آغاز شد و تا چهارشنبه ادامه دارد. در این رویداد، پژوهشگران عرصهٔ ارتباطات و فناوری اطلاعات از کشورهای گوناگون، در قالب کارگاههای مختلف، آخرین یافتههای خود را در حوزهٔ ارتباطات بیسیم نوری و موج میلیمتری به اشتراک میگذارند. در طول برگزاری این سمپوزیوم، دانشجویان و پژوهشگران مقالات خود را ارائه میکنند و نشستهایی در زمینهٔ روندهای فناوری 5G و کووید ۱۹ برگزار میشود.
مدیرعامل ایرانسل که در این مراسم حضور داشت، طی سخنانی بر توسعهٔ پژوهشهای دانشگاهی در زمینهٔ نسل ششم تلفن همراه (6G) تأکید کرد. به گزارش روابطعمومی ایرانسل، بیژن عباسی آرند سخنان خود را با اشاره به نقش مهم ارتباطات در روزگار فعلی آغاز کرد. وی گفت: «تحول در زندگی روزمرهٔ ما در طول دهههای گذشته، فراتر از تصور بود. فرصتهای ارائهشده توسط ارتباطات بیسیم، جهان ما را به جلو سوق داده و اکنون بیش از هر زمان دیگر، آماده و مشتاق هستیم تا کشف کنیم که این فناوری پیشرفته، چه مزایای بیشتری ارائه میدهد. ارتباطات بیسیم، همهٔ ما را به دوران «سبک زندگی دیجیتال» سوق داده است؛ سبک زندگی که عمدتاً متمرکز بر رفاه مردم و تأمین نیازهای منحصربهفرد و متنوع آنها، به سریعترین و کارآمدترین روش است و ایرانسل بهعنوان اولین و بزرگترین اپراتور دیجیتال ایران، مفتخر است که در توسعهٔ سبک زندگی دیجیتال در ایران، سهیم بوده است. ما افتخار میکنیم که در کنار دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، سهم خود را ایفا کنیم تا این فناوری را به حداکثر توانایی خود ارتقا دهیم.»
عباسی آرند با اشاره به تغییر آشکار بازیگران اصلی بازارهای جهان و تصاحب جایگاه برتر خودروسازان توسط شرکتهای حوزهٔ فناوری اطلاعات، اعلام کرد انقلاب دیجیتال با سرعت و مقیاسی بیسابقه، زندگی و جوامع ما را متحول و فرصتهای بینظیر و چالشهای دلهرهآوری فراهم کرده است و هستهٔ اصلی اقتصاد دیجیتال، بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات است که کالاها و خدمات دیجیتال بنیادین را تولید میکند و به بازده اقتصادی منجر میشود.
با افزایش سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی جهان و آمار روبهرشد آن در ایران، مدیرعامل ایرانسل به نقش حیاتی سازمانهای غیردولتی در این زمینه اشاره میکند که با دارابودن بیش از ۴۳ درصد از سهم بازار، تقریباً نیمی از ترافیک دادههای کشور را منتقل میکند و اکنون یکی از بازیگران اصلی در اقتصاد دیجیتال ایران شناخته میشود. عباسی آرند گفت: «ارتباطات از راه دور، طیف گستردهای از منافع را برای یک هدف مشترک تسهیل میکند و نقش اپراتورهای همراه، بهویژه ایرانسل، در دستیابی به این مهم قابلتوجه است.»
ارائه اینترنت 5G از سوی ایرانسل
عباسی آرند با اشاره به ارائهٔ خدمات نسل پنجم تلفن همراه (5G) توسط ایرانسل برای اولینبار در ایران اذعان میکند که نسل پنجم در مقایسه با 4G، به طور مشخص ارتباطی با سرعت بسیار بالا، اتصال قویتر، قابلاعتمادتر و با ضریب تأخیر بسیار پایینتر ارائه میدهد. او میگوید: «5G تا ۲۰ برابر سریعتر از 4G است، در هر کیلومترمربع، از اتصال ۱۰ برابر دستگاه بیشتر پشتیبانی میکند و ضریب تأخیر آن، تا ۲۵ برابر کمتر از 4G است.»
شبکهٔ ایرانسل هم به گفتهٔ مدیرعامل آن، آمادگی برای ورود به عصر 5G را دارد و با انتقال بیش از ۹ پتابایت دیتا در روز، به طور میانگین، به بیش از ۳۷ میلیون کاربر دیتا دستیافته است و بزرگترین اپراتور اینترنت همراه در ایران محسوب میشود. بهعلاوه، زیرساختهای خدمات دیجیتال با برند ایرانسل در حوزههای مختلفی مانند آموزش آنلاین، ویدئو و سرگرمی، Open API، تبلیغات و موارد دیگر توسعه داده شده و مشارکتهای دیجیتال متعدد با ارائهدهندگان محتوا و سایر صنایع حوزهٔ دیجیتال، بیش از ۲۵۰۰ شغل مستقیم و ۴۰ هزار شغل غیرمستقیم ایجاد کرده است.
بیژن عباسی آرند میگوید ایرانسل باهدف دیجیتال کردن بسیاری از امور زندگی روزمره، به طور مستقیم در طیف وسیعی از استارتاپها و شرکتهای دیجیتال سرمایهگذاری کرده که شاخصترین آنها گروه اسنپ است؛ اسنپ با اشتغال مستقیم ۲۹۰۰ کارمند و اشتغال غیرمستقیم بیش از ۱/۵ میلیون نفر میتواند بهعنوان الهامبخشترین شرکت دیجیتال در ایران به شمار رود.
6G چه زمانی میآید
ما در کنار پیشرفتهایی که حضور 4G و 5G در ارتباطات موبایل ایجاد کرده، نسل ششم تلفن همراه قرار است تحول شگرفتری رقم بزند. مدیرعامل ایرانسل دربارهٔ 6G میگوید: «ما قویاً اعتقاد داریم که بهزودی زمان آن خواهد بود که 5G نیز با فناوری پیشرفتهتری جایگزین شود، همانطور که در ۵۰ سال گذشته، این اتفاق افتاده است؛ اگرچه 6G در حال حاضر در مرحلهٔ پژوهش است تا عملکرد و اثربخشی آن تعیین شود.»
مدیرعامل ایرانسل میگوید به نظر میرسد زمان ظهور 6G حدود یک دهه پس از ۲۰۲۰ باشد و سرعت 6G هم حداکثر ۱۰ ترابایت بر ثانیه پیشبینی میشود.
به گفتهٔ بیژن عباسی آرند، اکنون مؤسسههای مهم ارتباطاتی، قدرتهای جهانی و کشورهای پیشرو در توسعهٔ ICT فعالیت برای پروژههای 6G خود را آغاز کردهاند. وی اشاره میکند که دولتها نیز مشتاق پژوهش و تدوین برنامههایی برای تحولات آینده هستند؛ برای مثال آمریکا، ژاپن، چین و فنلاند، اقدامات قابلتوجهی برای پیشبینی جنبههای نسل ششم تلفن همراه انجام دادهاند.
عباسی آرند که عضو هیئتعلمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تربیتمدرس نیز هست، در بخش پایانی سخنرانی خود تأکید میکند که اکنون علاوه بر پیشرفتهای چشمگیر در توسعهٔ 5G از نظر علمی و فنی، توجیه کافی برای همه وجود دارد تا بپذیریم که 5G تأثیر مثبتی بر اکثر جنبههای زندگی روزمره و اقتصاد به همراه خواهد آورد و صنایع میتوانند آن را بیشازپیش توانمند کنند.
مدیرعامل ایرانسل اعلام میکند که این شرکت با فراهمکردن امکان فعالیت برای دانشمندان و کارشناسان خود، یک جهش روبهجلو انجام داده است تا آنها فراتر از حد معمول بیندیشند و ایدههای پیشگامانهٔ خود را به اشتراک بگذارند تا در چشماندازهای آینده، به این ایدهها جامهٔ عمل پوشانده شود.