آشنایی با پروتکل مسیریابی EIGRP

پروتکل مسیریابی EIGRP چیست؟

EIGRP Features یک Protocol Advanced Distance Vector می‌باشد. سیسکو این پروتکل را با نام Hybrid هم معرفی می‌کند، چون پروتکلی می‌باشد که هم از ویژگی های Distance Vector و هم از ویژگی‌های پروتکل Link State را استفاده می‌کند.

پروتکل مسیریابی EIGRP از الگوریتمی بنام اسپلیتریزم در شبکه استفاده می‌کند که مطمئن شود در شبکه Loop به وجود نیامده است. پروتکل مسیریابی EIGRP مثل پروتکل‌های Link State برای خودش Topology Table دارد و همچنین Routing Table خودش را مثل Protocolهای Link State فقط در ابتدا در شبکه به‌صورت Full Update ارسال می‌کند و بعد از آن فقط Partical Update ارسال خواهد کرد (یعنی فقط اگر تغییرات دیگری در شبکه به وجود بیاید را به Routerهای دیگر ارسال می‌کند.)

پروتکل مسیریابی EIGRP، پروتکلی است که ۱۰۰ درصد Loop Free و روتر آن به‌صورت Class Less است، یعنی VLSM را ساپورت می‌کند و راه اندازی بسیار ساده‌ای نیز دارد.

از ویژگی‌های دیگر پروتکل مسیریابی EIGRP عمل Load Balancing می‌باشد که می‌تواند برای رسیدن به یک Network از روی مسیرهای مختلف انجام دهد. پروتکل مسیریابی EIGRP مسیرهای که Cost یا Metric آن یکسان نباشد عمل Load Balancing را انجام می‌دهد.

طراحی شبکه با استفاده از EIGRP بسیار Flexible و ساده است و از Unicast و Multicast بجای Broadcast در پروتکل مسیریابی EIGRP استفاده می‌شود، که برای ارسال Update Data در شبکه از IP ، ۲۲۴.۰.۰.۱۰ که برای EIGRP رزرو شده است استفاده می‌کند.

EIGRP به‌صورت پیش فرض Auto-Summarization را انجام می‌دهد. EIGRP پروتکل‌های مختلفی را ساپورت می‌کند که امروزه از ویژگی مهمی محسوب نمی‌شود.

پروتکل EIGRP دارای ۳ Table می‌باشد که با نام‌های زیر معرفی می‌شود:

  1. IP EIGRP Neighbor Table
  2. IP EIGRP Topology Table
  3. IP Routing Table

EIGRP Metric :

برای انتخاب بهترین مسیر EIGRP از یک الگوریتمی بنام DUAL استفاده می‌کند. این الگوریتم از پارامترهای مختلفی برای انتخاب بهترین مسیر می‌تواند استفاده کند. شیوه کارکرد پیش فرض پروتکل به این صورت می‌باشد که از ۲ پارامتر بنام‌های Bandwidth و Delay استفاده می‌کند، اما می‌توانیم شیوه کارکرد آن را نیز تغییر دهیم و از پارامترهای دیگری بنام Reliability ،Load ،MTU استفاده می‌کنیم.

نکته: Enable کردن این پارامترها برای EIGRP اصلاً توصیه نمی‌شود، فقط در شرایط خاص باید این پارامترها را برای EIGRP فعال نماییم.

EIGRP-Load Balancing :

EIGRP عمل Load Balancing را به‌صورت پیش فرض تا ۴ مسیر مختلف که Metric یکسانی دارند را انجام می‌دهد و می‌توانیم این عدد را تا ۱۶ افزایش دهیم. اگر این عدد را به ۱ تغییر دهیم یعنی عمل Load Balancing را Disable کرده‌ایم.

نکته مهم: یکی از شرایط برقراری adjance در EIGRP این است که ضرایب k با هم یکسان باشد.

منبع: عصر رایان شبکه

دوره آموزشی CCNP

 

آموزش های عصر شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *